7 τρόποι για να αυξήσετε την αυτονομία του smartphone σας, να ελευθερώσετε χώρο και να μειώσετε την κατανάλωση data

Στους καθημερινούς “πονοκεφάλους” ενός χρήστη smartphone πρωταγωνιστεί φυσικά το ότι σχεδόν κάθε μέρα ξεμένει πανεύκολα από μπαταρία στη συσκευή του. Επιπλέον, ειδικά αν έχει στην κατοχή του μοντέλο με μικρό storage, ξεμένει συχνά και από αποθηκευτικό χώρο, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που γκρινιάζει γιατί το πακέτο δεδομένων του δεν του επαρκεί. Τι μπορείτε όμως να κάνετε, ώστε η συσκευή σας να μην ξοδεύει έτσι αλόγιστα “πόρους”. Η Avast δίνει επτά συμβουλές που θα σας “σώσουν” στην κυριολεξία.

avast3

– Περιορίστε τις ειδοποιήσεις: Τα notifications μερικές φορές είναι χρήσιμα, άλλες …εκνευριστικά, όμως το γεγονός είναι ένα: ότι “σπαταλούν” πόρους του συστήματος. Σε περιπτώσεις που τα χρειάζεστε -π.χ. όταν σας έρχεται κάποιο μήνυμα ή έχετε ένα ραντεβού-μπορείτε να τα έχετε ενεργοποιημένα, όμως ίσως πρέπει να ρίξετε μία ματιά σε άσκοπες ειδοποιήσεις από εφαρμογές που δε χρειάζεστε. Θα κάνετε καλό και στο κινητό σας και στα νεύρα σας…

– Περιορίστε background features, τα χρονικά διαστήματα refresh εφαρμογών, τη χρήση υπηρεσιών location, αλλά και τις in-app notifications για να δείτε επιπλέον αποτελέσματα.

avast1

– Ελευθερώστε χώρο, απομακρύνοντας “σκουπίδια” και temporary files από δημοφιλείς εφαρμογές που χρησιμοποιείτε καθημερινά. H Avast προτείνει γι’ αυτό το λόγο ένα δικό της πρόγραμμα, το AVG Cleaner for Android, ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σχετικό app της επιλογής σας.

– Μειώστε την κατανάλωση δεδομένων, απενεργοποιώντας το background data transfer ή offline reading features σε εφαρμογές.

– Απενεργοποιήστε το Wi-Fi, το Bluetooth ή το GPS: Αν θέλετε να “σώσετε” ακόμη περισσότερη μπαταρία, απενεργοποιήστε χαρακτηριστικά που δε χρειάζεστε μία δεδομένη χρονική στιγμή.

avast2

– Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης σας, για να δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σύμφωνα με έρευνες, η οθόνη είναι υπεύθυνη για το 80% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας από τη συσκευή σας.

– Ξεφορτωθείτε εφαρμογές που είναι καταστροφικές για την απόδοση του smartphone σας. Και πάλι εδώ η Avast προτείνει να χρησιμοποιήσετε το AVG Cleaner για το Android (φυσικά, δε θα μπορούσε να μην προτείνει ένα δικό της προίόν), με τη βοήθεια του οποίου αναλύονται οι εφαρμογές που ξοδεύουν μπαταρία, storage και data. Εάν δε χρειάζεστε κάποια από αυτές, απλά απεγκαταστήστε την και βρείτε μία άλλη εναλλακτική λύση για τη συσκευή σας.

Recommended For You