7 πράγματα που πρέπει να πετάξεις τώρα από το ψυγείο σου

Η σωστή διατήρηση των τροφίμων είναι θέμα υγείας. Tο εξωτερικό μέρος του ψυγείου μπορεί να καθαριστεί εύκολα με σαπουνάδα και νερό, αλλά στο εσωτερικό του πρέπει να γίνει ο σωστός διαχωρισμός των τροφίμων που πρέπει να παραμείνουν και που πρέπει να απομακρυνθούν.

Πολλές φορές, μπορεί να ανοίγεις το ψυγείο και να αναδύεται μια όχι τόσο ευχάριστη οσμή. Βασική αιτία, τα τρόφιμα που έχουν παραμείνει εκεί για πολύ καιρό χωρίς να υπάρχει λόγος γιατί απλά δεν μπορούν πια να καταναλωθούν. Κύρια αρχή είναι το τρόφιμο που έχει λήξει να πηγαίνει στα σκουπίδια και γι’αυτό φροντίζουμε να το καταναλώνουμε πριν το πέρας της ημερομηνίας λήξης. Καλό θα ήταν το ψυγείο να μην φορτώνεται με τρόφιμα που λήγουν πολύ γρήγορα και αν αυτό συμβαίνει, θα πρέπει με επιμέλεια να καταναλώνονται άμεσα. Πριν να γίνει το ψυγείο εστία βακτηρίων και η οσμή του ανυπόφορη είναι καλό να κάνεις από τώρα ένα καλό ξεσκαρτάρισμα των τροφίμων που ήδη υπάρχουν. Αν συναντήσεις τα παρακάτω 7 τρόφιμα, καλό θα ήταν να τα απομακρύνεις αμέσως γιατί δεν έχουν λόγο να υπάρχουν.

1) Mαραμένα χόρτα – μυρωδικά (όπως ο μαιντανός, το σέλινο, ο μάραθος): Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλέον σε καμία συνταγή

2) Λεμόνια που έχουν μπαγιατέψει και έχουν «στεγνώσει». (Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ούτε ως μέσο καθαρισμού).

3) Ληγμένα καρυκεύματα – σάλτσες: Όπως πχ BBQ sauce ή κάποια κέτσαπ που έχει ξεμείνει από πέρσι.

4) Δείγματα από προιόντα που έχεις ξεχάσει ότι είχες και έχουν λήξει.

5) Υπολείμματα φαγητού που έχουν μαγειρευτεί πριν από πολλές μέρες και πλέον αν καταναλωθούν μπορούν να προκαλέσουν διατροφικές διαταραχές.

6) Ο,τιδήποτε έχει μούχλα.

7) Πουλερικά – Κρέας που έχουν ξεπαγώσει και έχουν περάσει 2 μέρες αφότου έχουν μπει στο ψυγείο.

http://medicalnews.gr

Recommended For You