7 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορεί να κάνει ο φούρνος μικροκυμάτων σου!

imagesΤο πράγμα προχωράει πέρα από ένα απλό ζέσταμα του φαγητού το οποίο έκανες μέχρι τώρα…

1. Δίνει ενέργεια στα φυτά σου

Βάζοντας σε ειδικό σκεύος (που να αντέχει) τους σπόρους φυτεμένους σε λίγο χώμα και αφήνοντάς για 90 δευτερόλεπτα ανά κιλό στο φούρνο μικροκυμάτων μπορείς να στερεοποιήσεις το χώμα μέσα στο οποίο έχεις βάλει τους σπόρους σου. Έτσι οι σπόροι θα “πιάσουν” καλύτερα και θα μεγαλώσουν ευκολότερα. Αφού το κάνεις αυτό μετέφερε το χώμα σε μία γλάστρα.

2 Ανοίγει φακέλους

Θέλεις να ανοίξεις κρυφά έναν φάκελο; Ρίξε μερικές σταγόνες νερό στο σημείο που είναι η κόλλα και έπειτα βάλε το φάκελο στο φούρνο για 10-15 δευτερόλεπτα. Θα ανοίξει αμέσως.

3. Διώχνει τα μικρόβια

Βάζοντας ένα σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων μπορείς να σκοτώσεις το 99,9% των μικροβίων που έχει πάνω του. Βρέξε τα σφουγγάρια σου και βάλ’τα στο φούρνο για 60 δευτερόλεπτα.

4. Σώζει το μπαγιάτικο ψωμί σου

Αν αυτό το δύο ημερών κουλούρι που έχεις στο σπίτι σου είναι δύσκολο να μασηθεί μπορείς να το τυλίξεις με μία υγρή πετσέτα και να το βάλεις στο φούρνο για 20 δευτερόλεπτα. Η υγρασία της πετσέτας θα εισχωρήσει στο κουλούρι σου και θα το μαλακώσει.

5. Ψήνει ένα κέικ μέσα σε 5 λεπτά

Δεν σου αρέσει να ψήνεις; Βαριέσαι την όλη διαδικασία ενώ το μόνο που θέλεις είναι να φας ένα κομμάτι κέικ; Φτιάξε ένα ατομικό κεκάκι με υλικά που έχεις στο σπίτι σου και ψήσ’το στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά.

6. Ξεφλουδίζει τα σκόρδα

Βάλε τις σκελίδες που θέλεις να ξεφλουδίσεις μέσα στο φουρνάκι για 15 δευτερόλεπτα και το ξεφλούδισμα θα γίνει παιχνιδάκι.

7. Βγάζει το χυμό από τα εσπεριδοειδή

Πριν αφαιρέσεις το χυμό από ένα πορτοκάλι ή ένα λεμόνι, βάλ’τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα. Έτσι θα αφαιρέσεις πολύ περισσότερο χυμό.

Recommended For You