5.000μ πάνω από τη γη – Το ΑΤΜ που βρίσκεται στο μεγαλύτερο υψόμετρο στον κόσμο

Όταν ξεμένουμε από μετρητά, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι: «Που έχει ΑΤΜ;» Μερικά βρίσκονται κάποια μέτρα μακριά μας και άλλα αρκετά χιλιόμετρα. Σίγουρα, όμως, δεν θα βρούμε ATM πάνω στα βουνά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

Υπάρχει ένα ATM, που είναι μοναδικό στον κόσμο καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 4.693 μέτρων στο πέρασμα Khunjerav, όπως είναι γνωστό και βρίσκεται στα βουνά Καρακόραμ, σε μια στρατηγική θέση στα βόρεια σύνορα του Πακιστάν και στα νοτιοδυτικά σύνορα της Κίνας.

Το ΑΤΜ ανήκει στην Εθνική Τράπεζα του Πακιστάν και όπως φαντάζεστε μια τέτοια εγκατάσταση δεν ήταν εύκολο έργο για την τράπεζα.

«Η πρωτοβουλία είχε πολλές προκλήσεις τόσο για την κατασκευή του όσο και την εγκατάστασή του σε τόσο μεγάλο υψόμετρο. Αλλά τα καταφέραμε και είμαστε ευγνώμονες τόσο στην ομάδας μας όσο στον στρατό και τις τοπικές αρχές για την υποστήριξή τους», δήλωσε ο Οβάις Ασάντ Καν, Διευθυντής Διεύθυνσης και Στρατηγικού Τμήματος Marketing.

Σύμφωνα με τον Καν, το έργο πραγματοποιήθηκε αφού έψαξαν καθοδήγηση από το βιβλίο Guinness World Records. Το ΑΤΜ λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και ανεμογεννήτριες. Είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο.

Το ΑΤΜ είναι δημοφιλές τόσο στον τοπικό πληθυσμό, όσο και στους τουρίστες.

Recommended For You