5 μυστικά για πεντανόστιμες μακαρονάδες!

Μυστικά για να ετοιμάσεις ελαφριά και νόστιμα μακαρόνια!…
Το λάδι θα σε ξελασπώσει
Καλό είναι να αποφεύγεις να »καις» τα μακαρόνια σου με βούτυρο. Η μακαρονάδα σου θα γίνει βαριά, ενώ θα προσθέσεις άσκοπα θερμίδες στο φαγητό σου. Αν φοβάσαι πως έτσι τα μακαρόνια σου θα …λασπώσουν, πρόσθεσε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο μέσα στο νερό που βράζει.
Ξανα…ζεσταμένη μακαρονάδα; Αν ξέρεις πως, ναι!
Oι φίλοι Iταλοί δεν θα συμφωνήσουν μαζί μας, όμως οι βιαστικοί καιροί της εποχής πολλές φορές μας αναγκάζουν να βράσουμε τα μακαρόνια μας από την προηγούμενη μέρα. Σε αυτήν την περίπτωση τα στραγγίζουμε, τα ανακατεύουμε καλά με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και τα κρατάμε σε τάπερ στο ψυγείο. Πριν τα σερβίρουμε, τα περνάμε για 1 λεπτό από νερό που βράζει για να «ξαναζωντανέψουν». Eτσι, δεν πετάμε και τα μακαρόνια που περίσσεψαν από την προηγούμενη μέρα.
Γιατί καθυστερεί να βράσει το νερό για τα μακαρόνια;
Περιμένεις με τις ώρες να κοχλάσει το νερό;
Θυμάσαι στο σχολείο όταν έκανες φυσική και χημεία. Ε, λοιπόν το ίδιο ισχύει και εδώ! Αν προσθέσεις αλάτι στην κατσαρόλα πριν πάρει βράση το νερό, τότε το…σημείο βρασμού θα παραταθεί. Με πολύ απλά λόγια στο αλατισμένο νερό, ο βρασμός καθυστερεί. Περίμενε να δείς το νερό να κοχλάζει και ύστερα αλάτισε!
Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις να σουρώνεις τα μακαρόνια σου σωστά;
Δεν είναι κάποιο επτασφράγιστο μυστικό. Απλές κινήσεις για τα πιο λαχταριστά μακαρόνια…
Ένα από πιο σημαντικά σημεία για την επιτυχία ενός ωραίου πιάτου ζυμαρικών είναι, λοιπόν και το σούρωμα. Μόλις λοιπόν βράσουν τα μακαρόνια σου, πρέπει να τα σουρώσεις αστραπιαία. Μεγάλη προσοχή, μπορεί το νερό να είναι καυτό, όμως δεν πρέπει να το αραιώσεις με κρύο. Βάλε το σουρωτήρι στον νεροχύτη σου και γύρισε εκεί την κατσαρόλα. Τέλος, εφόσον τα μακαρόνια σου είναι στο διάτρητο σκεύος, δεν χρειάζεται να τα ξεπλύνεις με κρύο νερό. Πρώτα από όλα γιατί έτσι το φαγητό σου θα κρυώσει και επιπλέον γιατί μπορέι τα μακαρόνια σου να κολλήσουν .Τα ζυμαρικά πρέπει να τα σουρώνεις διατηρώντας όλη τη θερμοκρασία του βρασμού.
Δέσε την σάλτσα σου
Μυστικά για να «σφίξει» και πάλι η σάλτσα που έγινε νερουλή!
Έβαλες όλη σου την μαεστρία για την πιο γευστική σάλτσα μακαρονάδας. Είτε όμως η ντομάτα είχε πολλά υγρά, είτε σου έπεσε παραπάνω νερό, η σάλτσα σου δεν είναι αρκετά πηχτή. Μην στενοχωριέσαι. Η μαγεία της μαγειρικής είναι πως μπορεί να διορθώσει (σχεδόν) καθέ μικρή και μεγάλη καταστροφή.
Για να πήξει μια σάλτσα που είναι πολύ νερουλή, λοιπόν, λιώσε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι σε ελάχιστο νερό και ρίξτο στην σάλτσα που βράζει. Ένα ακόμη μυστικό είναι να ρίξεις ένα μικρό κομμάτι πατάτας μέσα στη σάλτσα. Το άμυλο που θα αφήσει η πατάτα μέσα στη σάλτσα, θα την κάνει να γίνει πιο πηχτή.
http://gr.omg.yahoo.com

Recommended For You