30 ζώα υπό εξαφάνιση, τόσο σπάνια που δεν υπάρχουν ούτε σε ντοκιμαντέρ

Ζώα υπό εξαφάνιση: Ο Tim Flach είναι ένας φωτογράφος από τη Βρετανία, ο οποίος πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια από τη ζωή του στο να φωτογραφίζει διάφορα είδη ζώων. Τα συγκεκριμένα ζώα θεωρούνται ιδιαιτέρως σπάνια και απειλούνται υπό εξαφάνιση.

Ο Tim Flach έχει ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ. Το πρότζεκτ του έχει τίτλο «Endangered» και έχει στόχο να προσφέρει στη φύση και στο ζωικό βασίλειο. Συγκεκριμένα, θέλει να προσφέρει σε όλα εκείνα τα ζώα, τα οποία απειλούνται από εξαφάνιση για τα επόμενα χρόνια της ζωής τους.

Τα είδη ζώων που βρίσκονται στις εικόνες του Tim Flach είναι πολικές αρκούδες και λεοπαρδάλεις του χιονιού. Μάλιστα, ο ίδιος θέλησε να αποτυπώσει στις φωτογραφίες του, όλο το φάσμα που έχει να κάνει με τη βιοποικιλότητα και τις δυσκολίες, που έρχεται αντιμέτωπο το κάθε ζώο. Δυσκολίες, οι οποίες δεν έχουν να κάνουν απλώς με την υγεία του, αλλά για την ίδια του την επιβίωση.

Ο πληθυσμός των συγκεκριμένων ζώων μειώθηκε κατά πολύ. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης, προς αυτή την κατεύθυνση συνέβαλαν το κυνήγι, η λαθροθηρία και η παράνομη πώληση στη μαύρη αγορά. Μάλιστα, μέσα στα επόμενα χρόνια υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εξαφάνισής τους από τη Γη.

Ο Tim Flach αναφέρει επίσης πως στόχος του αποτελεί η κάλυψη των σχέσεων που συνδέουν τους ανθρώπους, με τα άγρια ζώα, τα οποία συγκατοικούν μαζί στον πλανήτη.

1. Αετός των Φιλιππίνων

2. Ιβηρικός Λύγκας

3. Λεμούριος με δακτυλιδωτή ουρά

4. Κόκκινο Πάντα

5. Πυγολαμπίδες

6. Αντιλόπη σάιγκα

7. Χρυσή μαϊμού με μύτη νυχτερίδας

8. Φαναικοκέφαλος

9. Γορίλας Δυτικής Χαβάης

10. Μαϊμού με προβοσκίδα

11. Ινδικός Γαβιάλης

12. Θαλάσσιο Ιγκουάνα

13. Λευκός Παγκολίνος

14. Σαλαμάνδρα Όλμ

15. Beluga Sturgeon

16. Νεκροσύρτης

17. Βόρειος λευκός ρινόκερος

18. Αιγύπτιος Ασπροπάρης

19. Τρίτωνες Kaiser

20. Ιπποπόταμος

21. Γιγαντιαίο πάντα

22. Δίχρωμος ταμαρίνος

23. Θαλάσσιοι άγγελοι

24. Πολική αρκούδα

25. Αφρικανικός ελέφαντας

26. Τσιτάχ

27. Γερανός της Μαντζουρίας

28. Ευρωπαϊκή Μέλισσα

29. Πράσινος μακάο

30. Αραβικός όρυξ 

Recommended For You