16 μυστικά που δεν θα σου αποκαλύψουν ποτέ τα φαστφουντάδικα!

Σε όλους αρέσει το γρήγορο φαγητό. Από σουβλάκια, μέχρι μπέργκερ και πίτσα, είναι κάτι που προτιμάμε χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Την επόμενη φορά που θα παραγγείλετε, δείτε όμως αυτά:

1) Να ζητάς πάντα τις πατάτες σου ανάλατες για να αναγκάζονται να σου τηγανίσουν φρέσκες και όχι διπλοτριπλοτηγανισμένες.

2) Μπορείς πάντα να τους ζητάς ένα ποτήρι νερό αντί να πληρώσεις μπουκαλάκι!

3) Ποτέ μη βάζεις αυγά και ομελέτα στο Burger σου επειδή είναι πολύ πιθανό να είναι από το πρωινό που έχουν ετοιμάσει.

4) Επειδή τα περισσότερα μαγαζιά κάθε βράδυ καθαρίζουν τα πάντα στην κουζίνα με ισχυρά απολυμαντικά, καλύτερα θα είναι να μην πηγαίνεις αμέσως μόλις ανοίξουν και να είσαι από τους πρώτους πελάτες τους, αλλά πιο μετά το απόγευμα!

04-fast-food-worker-wont-say-cleaning-chemicals

5) Μη ζητάς ποτέ να σου προσθέσουν έξτρα σος πάνω στο φαγητό σου, γιατί συνήθως θα σου βάλουν λιγότερο από την αξία! Προτίμησε καλύτερα να ζητάς την σος να σου την βάζουν ξεχωριστά.

6) Συνήθως οι υγιεινές σαλάτες έχουν περισσότερες θερμίδες από ένα… ανθυγιεινό μπέργκερ, να το θυμάσαι αυτό.

09-fast-food-worker-wont-say-crispy-chicken

7) Ποτέ μα ποτέ μην τσαντίζεις τους υπαλλήλους, και να είσαι ευγενικός μαζί τους! Εκτός του ότι μπορούν να φτύσουν μέσα αν θέλουν, είναι και χαμηλόμισθοι και δουλεύουν πολύ περίεργα ωράρια.

8) Πάντα να ζητάς να σου αλλάξουν το φαγητό σου αν δεις κάτι περίεργο, αλλά να ξέρεις ότι οι υπάλληλοι πάντα ξέρουν αν το έχεις κάνει εσύ επίτηδες και δεν είναι δικό τους λάθος.

9) Ακόμα και σε εστιατόρια της ίδιας αλυσίδας, δεν σημαίνει ότι το φαγητό τους θα είναι το ίδιο.

19-fast-food-worker-wont-say-burgers-grill

10) Μην παίρνεις μαζί σου φεύγοντας 200 σακουλάκια με κέτσαπ. Είναι κλεψιά, αλήθεια.

11) Οι υπάλληλοι πάντα είναι υποχρεωμένοι να φοράνε γάντια όταν φτιάχνουν το φαγητό μας.

28-fast-food-worker-wont-say-gloves

12) Να παρατηρείς αν είναι καθαρά τα χαλιά, οι τουαλέτες και το δάπεδο. Αν δεν είναι αυτά που φαίνονται καθαρά, σκέψου τότε πως θα είναι αυτά που δεν φαίνονται, όπως η κουζίνα για παράδειγμα.

13) Τα φαγητά στην εποχή μας έχουν πολύ περισσότερες θερμίδες από ότι είχαν πριν από 20 χρόνια. Για παράδειγμα, η Pizza έχει 70% περισσότερες θερμίδες, το Cheeseburger 75% και οι τηγανιτές πατάτες, κρατήσου.. 190% περισσότερες θερμίδες από ότι το 1980!

14) Γενικά οι κοτομπουκιές, έχουν περάσει πολλά να ξέρεις…

frozen-chicken-nuggets

15) Όταν το φαγητό που παραγγέλνεις έρχεται υπερβολικά γρήγορα στο σπίτι σου, να σε βάζει σε υποψίες! Αποκλείεται για παράδειγμα να ετοιμάστηκε η πίτσα σου σε 15 λεπτά. Το πιο πιθανό είναι να ήταν ήδη έτοιμη και να την ζέσταναν ή να πήγαινε σε άλλον και για κάποιους λόγους να μην έφτασε ποτέ.

16) Τέλος, να θυμάσαι ένα γενικό κανόνα: Τα λουκάνικα και οι εφημερίδες, καλύτερα να μην ξέρεις πως «φτιάχνονται».

Πηγή: gazzetta.gr

Recommended For You