15χρονη επιστήμονας το «παιδί της χρονιάς» για το περιοδικό TIME.

15χρονη επιστήμονας το «παιδί της χρονιάς» για το περιοδικό TIME. Εφηύρε τεχνολογία εντοπισμού μολύβδου στο πόσιμο νερό και εφαρμογή για το cyberbullying

Φιλοξενεί φωτογραφία στο εξώφυλλο και στις εσωτερικές του σελίδες αφιέρωμα για το πρόσωπο που κατά το αμερικανικό περιοδικό στιγμάτισε τη χρονιά που φύγει. Φέτος για πρώτη φορά, φιλοξενεί το «παιδί της χρονιάς» το οποίο επιλέχθηκε κατόπιν συνεργασίας με τη Nickelodeon και είναι η 15χρονη ερευνήτρια Gitanjali Rao.

Από το Ντέβερ του Κολοράντο η Gitanjali Rao έχει εφεύρει νέες τεχνολογίες συμπεριλαμβανομένης μιας συσκευής που μπορεί να εντοπίσει μόλυβδο στο πόσιμο νερό και μια εφαρμογή-επέκταση Chrome που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό του cyberbullying.

«Δεν θέλω μόνο να δημιουργήσω τις δικές μου συσκευές για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου, αλλά αυτό να αποτελέσει έμπνευση για άλλους, να κάνουν το ίδιο. Αν μπορώ εγώ, μπορείς κι εσύ», είπε η 15χρονη σε συνέντευξή της με την Αντζελίνα Τζολί.

«Τα μικρά βήματα μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλη αλλαγή» λέει ο συντάκτης του TIME Andrea Delbanco. «Είναι καθημερινά παιδιά που κάνουν την αλλαγή στις κοινότητές τους με έναν διασκεδαστικό και προσβάσιμο τρόπο ο οποίος όμως έχει αντίκτυπο», καταλήγει.

Recommended For You