12 τροφές απαγορευτικές για τον σκύλο μας.

Όλοι όσοι έχουν σκύλο θα έχουν διαπιστώσει την λαιμαργία που τον διακατέχει. Είναι γνωστό πως ο σκύλος επιστρατεύει πολλούς τρόπους για να αποσπάσει μια μπουκιά από το γεύμα μας. Ακόμα πιο σύνηθες να τρώει ότι έχει πέσει στο πάτωμα της κουζίνας ή να τρώει κρυφά τροφές που βρίσκει σε προσβάσιμα σημεία. Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο η διατροφή του καλύτερού μας φίλου διαφέρει από την δική μας και αν δεν τραφεί σωστά μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για την ζωή του.

Αποτέλεσμα εικόνας για τροφες που απαγορευονται για σκυλους

Ας δούμε παρακάτω 12 τροφές που είναι απαγορευτικές για τον σκύλο μας:

 1. Σοκολάτα :  Γενικά τα γλυκά επηρεάζουν την υγεία του σκύλου και μπορεί να επιφέρουν από τύφλωση έως και τον θάνατο. Η σοκολάτα συγκεκριμένα περιέχει την καφεΐνη, την θεοφυλλίνη και την θεοβρωμίνη,  ουσίες άκρως επικίνδυνες για την ζωή του. Ενώ όσο περισσότερο κακάο περιέχει τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται. Εάν  κάποιος δώσει στον σκύλο του σοκολάτα ή  τραφεί κατά λάθος με σοκολάτα μπορεί να του προκαλέσει ερεθισμό ή ευαισθησία στην περιοχή της κοιλιάς. Ενώ σε περιπτώσεις εμφανίζει και τάση προς εμετό. Η μεγάλη κατανάλωση σοκολάτας προκαλεί επιληπτική κρίση ή ακόμη και θάνατο του.
 2. Σκόρδο και κρεμμύδι ( ωμό ή μαγειρεμένο) : Το ωμό σκόρδο και το ωμό κρεμμύδι περιέχει σύνθετες ουσίες,οι οποίες είναι τοξικές για το σκύλο. Τα συμπτώματα είναι αιμολυτική αναιμία, αδιαθεσία και προκαλεί κόκκινο ή έντονο πορτοκαλί χρώμα στα ούρα. Τα συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθούν αρκετές μέρες μετά.
 3. Ωμά αυγά :  Τα αυγά περιέχουν ένα ένζυμο την αβιδίνη, τα οποία εμποδίζουν την απορρόφηση της βιταμίνης Β7 και βιταμίνη Η. Επίσης μπορεί να προκαλέσει έντονη τριχόπτωση και δερματικά προβλήματα.
 4. Αβοκάντο: Oι τοξίνες που βρίσκονται  στη φλούδα, αλλά και στο εσωτερικό του είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για το σκύλο. Ωστόσο, ο σκύλος πρέπει να φάει μεγάλη ποσότητα αβοκάντο για να πάθει δηλητηρίαση.
 5. Κοτόπουλο: Το κρέας του κοτόπουλου αν είναι καλά βρασμένο δεν επηρεάζει την υγεία του σκύλου μας. Όμως τα κόκαλα του κοτόπουλου είναι επικίνδυνα  επειδή σπάζονται σε πολύ μικρά και αιχμηρά κομμάτια. Τα οποία μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στο στομάχι ή το έντερο του σκύλου μας.
 6. Τσίχλα : Οι περισσότερες τσίχλες χωρίς ζάχαρη περιέχουν ξυλιτόλη. Το γλυκαντικό αυτό δεν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο, είναι όμως για το σκύλο μας, καθώς μειώνει απότομα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα του. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι η επιληπτική κρίση, σύγχυση και ηπατική ανεπάρκεια.
 7. Ζάχαρη : Eπιφέρει παχυσαρκία, καταστρέφει τα δόντια του και προκαλεί  προβλήματα ζαχαρώδη διαβήτη.
 8. Ψητό καλαμπόκι : Προκαλεί δυσκοιλιότητα και φράζει το έντερο του σκύλου.
 9. Γαλακτοκομικά : Η λακτόζη που περιέχουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα δημιουργούν δυσανεξία στους σκύλους. Τα συνήθη συμπτώματα είναι αέρια και διάρροια, όμως η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων  δεν είναι θανατηφόρα για το σκύλο.
 10. Συκώτι :Σε  μικρές ποσότητες, το ψημένο συκώτι δεν προκαλεί προβλήματα στην υγεία του σκύλου μας. Σε μεγάλες ποσότητες όμως  η βιταμίνη Α μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλοιώσεις στα οστά και στου μυς του σκύλου μας.
 11. Ωμός σολομός : Λόγω των παράσιτων που ζουν στον ωμό σολομό μπορεί να προκληθεί δηλητηρίαση στον σκύλο μας. Συνήθη συμπτώματα εμετός και πυρετός. Εάν τραφεί ο σκύλος μας με ωμό σολομό θα πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα τον κτηνίατρο διότι μπορεί να επιφέρει ακόμα και τον θάνατο του σκύλου μας.
 12. Αλάτι : Δημιουργούνται προβλήματα στο μυικό και νευρικό σύστημα του σκύλου, λόγω της διαταραχής των ηλεκτρολυτών.

 

http://www.healthywaynews,gr

Recommended For You