10 συμβουλές για να ταξιδέψεις στην Ελλάδα

imagesΕλλάδα… χώρα του φωτός! Μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες του κόσμου και άξια στάση κάθε ταξιδιώτη! Η Ελλάδα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα οικονομικά αλλά και λόγω των μεταναστευτικών ροών. Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι ένα εκπληκτικό μέρος για να επισκεφθείς και θα σου εξηγήσω αμέσως τους 10 λόγους για να το κάνεις!

1. Μπορείς να βρεις φθηνές τιμές αν ψάξεις λίγο. Οι Έλληνες -ως επί το πλείστον- δεν είναι παραδόπιστοι άνθρωποι. Έτσι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι με λίγο ψάξιμο θα βρεις αρκετά φθηνές τιμές σε κάθε προορισμό. Με αυτόν τον τρόπο και θα απολαύσεις τέλεια μέρη αλλά χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα.

2. Μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Μπορείς να είσαι κοινωνικός, ελεύθερος και καθόλου συγκρατημένος. Στην Ελλάδα όλα είναι πιο χαλαρά και ειδικά την περίοδο των διακοπών. Συζήτησε με αγνώστους, χαιρέτησε περαστικούς, κάνε τρέλες! Κανείς δεν θα σου πει τίποτα! Οι Έλληνες είναι τρελλοί από μόνοι τους!

3. Όπως σε κάθε τόπο -έτσι και στην Ελλάδα- θα πρέπει να αποφύγεις την περίοδο αιχμής. Δεν θα μπορέσεις να απολαύσεις κανένα μέρος αφού θα είναι κατακλυσμένο από τουρίστες. Και πίστεψέ με δεν το θέλεις αυτό. Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, καλύτερα να ταξιδέψεις σε αυτήν όταν δεν θα υπάρχει αυξημένη ροή τουριστών.

4. Από όποιο μέρος και αν κατάγεσαι, φρόντισε να περάσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρες και εκείνες που σε μαγεύουν με την ιστορία και την γαστρονομία τους. Μην μείνεις πολύ στην Αθήνα, πήγαινε μόνο για τα αξιοθέατα. Η βαβούρα της ίσως να σε κουράσει. Στην Θεσσαλονίκη φάε χωρίς να υπάρχει αύριο, τα φτιάχνουν όλα τέλεια!

5. Επέλεξε διάφορους προορισμούς, όχι μόνο νησιά ή μόνο βουνά. Η χώρα αυτή είναι πολύ πιο πολύπλοκη από όσο φαντάζεσαι. Κρύβει εκπληκτικούς θαλάσσιους θησαυρούς και εξαιρετικά περιπατητικά μονοπάτια που πρέπει να εξερευνήσεις. Ψάξε και ρώτα και μην επιλέξεις μονόπλευρες διακοπές!

6. Απόλαυσε την ελληνική γαστρονομία στο έπακρο. Δοκίμασε όλες τις τοπικές λιχουδιές κάθε περιοχής. Μην παραλείψεις τίποτα. Κάθε μέρος έχει και κάτι ιδιαίτερο να σου προσφέρει. Επισκέψου ταβέρνες στις οποίες πηγαίνουν οι ντόπιοι και δοκίμασε τα καλύτερα πιάτα τους!

7. Πήγαινε από το ένα νησί στο άλλο. Εννοείται πως το κάθε νησί έχει την ομορφιά του, αλλά τα νησιά στην Ελλάδα είναι τόσα πολλά που δεν γίνεται να τα δεις ολόκληρα γιατί χρειάζεσαι πολύ χρόνο. Πήγαινε από το ένα νησί στο άλλο, έτσι ώστε να γνωρίσεις όσο το δυνατόν περισσότερες θάλασσες και να γευτείς όσο το δυνατόν περισσότερους μεζέδες!

8. Στην Ελλάδα θα περάσεις “χαλαρά”. Μπορεί το προνόμιο της χαλαρότητας να είναι περισσότερο της Θεσσαλονίκης και της Ικαρίας, όμως σε όλη την Ελλάδα -εκτός της Αθήνας- θα ζήσεις μια ιδιαίτερη ηρεμία και θα απολαύσεις εξαιρετικές στιγμές.

9. Μην προσπαθήσεις να δεις τα πάντα σε ένα ταξίδι. Η Ελλάδα είναι “τεράστια” -όσο μικρή και αν φαίνεται- και αφού δεν πρόκειται να την δεις όλα φρόντισε να εντάξεις στο πρόγραμμα, μόνο ότι πραγματικά αξίζει.

10. Νιώσε την ελληνική φιλοξενία. Η Ελλάδα είναι η χώρα που δημιούργησε την φιλοξενία ως όρο και φυσικά εκείνη που την παρέχει καλύτερα. Νιώσε την φιλοξενία της χώρας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της και απόλαυσε τις ομορφιές της.

Recommended For You