10 πράγματα που δεν ξέρατε για τις γάτες

1) Τα μπροστινά πόδια μιας γάτας έχουν πέντε δάκτυλα ενώ τα πίσω τέσσερα, εκτός κι αν η γάτα σας είναι πολυδάκτυλη!

2) Οι γάτες δεν μπορούν να γευτούν την ζάχαρη.

3) O Ισαάκ Νιούτον ανακάλυψε την πτερυγωτή είσοδο στις πόρτες για κατοικίδια, γιατί εκνευριζόταν όταν η γάτα του κλαψούριζε διαρκώς για να μπει ή να βγει από το σπίτι.

4) Οι γάτες χρειάζονται μόλις το ένα έκτο του φωτισμού που είναι απαραίτητο στον μέσο άνθρωπο για να μπορεί να βλέπει.

5) Ο Αδόλφος Χίτλερ απεχθάνονταν τις γάτες ενώ ο Άβρααμ Λίνκολιν τις λάτρευε. Μάλιστα, είχε τέσσερις από αυτές στο γραφείου του στον Λευκό Οίκο!

6) Οι γάτες μπορούν να ακούν υπερηχητικούς ήχους. Τα τρωκτικά τους χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι γάτες μπορούν να τους ακούσουν αλλά οι σκύλοι όχι.

7) Χωρίς ταυρίνη η γάτα σας μπορεί να τυφλωθεί! Η ταυρίνη είναι ένα οργανικό οξύ που τα περισσότερα θηλαστικά παράγουν μόνα τους. Όμως η γάτα είναι απαραίτητο να την προμηθευτεί από την διατροφή της. Μην φοβάστε: Η ταυρίνη υπάρχει σε όλες τις γατοτροφές.

8) Η μέση γάτα μπορεί να τρέξει με 48 χιλιόμετρα την ώρα. Ο Γιουσέιν Μπόλτ με 43!

9) O Νικόλα Τέσλα χτυπήθηκε με ρεύμα από την γάτα του! Σε κάποιο από τα πειράματα του για τον ηλεκτρισμό χρησιμοποίησε την γάτα του ως πειραματόζωο κι έμεινε έκπληκτος από τον στατικό ηλεκτρισμό που μπορεί να παράγει ο οργανισμός της.

10) Οι γάτες ανατράφηκαν στην αρχαία Αίγυπτο. Οι Αιγύπτιοι βασιλείς χρησιμοποιούσαν τις γάτες ως προστασία από τα έντομα και τα ποντίκια!

Πηγή: mycat.gr

Recommended For You