10 πράγματα που δεν ήξερες για τη Βόρεια Κορέα

imagesΜια μικρή γεύση που δικαιολογεί απόλυτα το λόγο που κανείς δεν θέλει να μπλέξει μ’ αυτή τη χώρα (και τον ηγέτη της)…

1. Οι κάλπες έχουν μόνο μία επιλογή ψήφου

Και όπως μπορείς να φανταστείς, η κατ’ευφημισμόν επιλογή, ταυτίζεται με εκείνη του αρχηγού.

2. Οι Βορειοκορεάτες που γεννήθηκαν μετά τον πόλεμο της Κορέας, είναι κατά μέσο όρο δύο ίντσες πιο κοντοί από τους Νοτιοκορεάτες.

Η εν λόγω διαφορά ύψους εξηγείται από το γεγονός ότι έξι εκατομμύρια Βορειοκορεάτες (και το 1/3 των ανήλικων παιδιών της χώρας) υποσιτίζονται.

3. Ο Kim Jong-il είχε απαγάγει έναν σκηνοθέτη

Ο πατέρας του Kim Jong-un απήγαγε τον σκηνοθέτη Shin Sang-ok (μαζί με τη γυναίκα του) εκβιάζοντας τον να επανακυκλοφορεί γνωστές ταινίες όπως για παράδειγμα το «Godzilla» (γνωστό στη Βόρεια Κορέα ως «Pulgasari»). Ο σκηνοθέτης και η σύζυγός του κατόρθωσαν να δραπετεύσουν χρόνια αργότερα από την ομηρία τους.

4. Η Βόρεια Κορέα έχτισε ένα ψεύτικο χωριό-παγίδα για τους Νοτιοκορεάτες

Τη δεκαετία του ’50, με το πέρας του πολέμου της Κορέας, η Βόρεια Κορέα έχτισε το Kijong-Dong (το χωριό της Ειρήνης), μία πόλη ορατή από τα σύνορα ενθαρρύνοντας έτσι τους Νοτιοκορεάτες να την «επισκεφθούν». Για να πεθάνουν εκεί…

5. Εκεί ζουν στο 102

Σε περίπτωση που νόμιζες ότι και εκεί έχουν 2014 -ούτε καν. Το μέτρημα των χρόνων τους ξεκινά από τη γέννηση του Kim Il-Sung -του παππού του Kim Jong-un.

6. Υπάρχουν 28 «νόμιμα» κουρέματα

Ενδεικτικά: Οι νεότεροι άντρες μπορούν να μακρύνουν τα μαλλιά τους μέχρι 5 ίντσες ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, μέχρι 3. Οι γυναίκες (αναλόγως αν είναι παντρεμένες ή όχι) μπορούν να διαλέξουν μεταξύ 14 στυλ.

7. Η μαριχουάνα είναι νόμιμη -δεν θεωρείται καν ναρκωτικό

(Την ίδια ώρα, στην ίδια χώρα) Η πορνογραφία, η κατοχή της Βίβλου ή η παρακολούθηση ταινιών νοτιοκορεατικής καταγωγής τιμωρούνται με θανατική ποινή. Αρκεί να αναφέρουμε ότι μόνο για το μήνα Νοέμβριο, ο καταμετρημένος αριθμός ατόμων που καταδικάστηκαν σε δημόσιο λιθοβολισμό, ανέρχεται στους 80.

8. Είναι παράνομο να φοράς τζιν

Σου αρέσει να ντύνεσαι casual; Οι στυλιστικές σου προτιμήσεις (όπως και όλες οι υπόλοιπες εδώ που τα λέμε) δεν παίζουν κάποιον ιδιαίτερο ρόλο στη Βόρεια Κορέα. Το denim, συμβολίζει τον εχθρό: Τις Η.Π.Α..

9. Ο Kim Jong-il ξόδευε κάθε χρόνο 1,3 εκατομμύρια δολάρια σε μπουκάλια Hennessy

Για να έχεις μία εικόνα: Το εν λόγω ποσό είναι το 800πλάσιο του ετήσιου εισοδήματος της χώρας (που εκτιμάται ότι βρίσκεται μεταξύ 1200-2500 δολαρίων). Ο πατέρας του ηγέτη της χώρας φαίνεται ότι είχε ιδιαίτερη αδυναμία στο κονιάκ του.

10. Το ποσοστό του αναλφαβητισμού υπολογίζεται στο 100%

Εάν σκεφτούμε ότι ο μισός πληθυσμός ζει κάτω από τα όρια της απόλυτης φτώχειας και λάβουμε υπόψη μας ότι πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρήκε ότι τα 2/3 του πληθυσμού δεν ξέρουν από πού προέρχεται το φαγητό του.

Πηγή: gr.askmen.com

Recommended For You