10 ενοχλητικά πράγματα που κάνεις στον σκύλο σου!

Παρά την αγάπη μας γι’ αυτά, μερικές φορές κάνουμε πράγματα που ενοχλούν και τα πιο καλόβολα σκυλάκια. Δες λοιπόν τι να αποφύγεις για να μην σπας τα νεύρα στον τετράποδο φίλο σου!

1. Καρφώνεις το βλέμμα!

Μην το κοιτάς κατάματα, πιστεύει ότι το προκαλείς! Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να εστιάζεις το βλέμμα σου στα μάτια του σκύλου σου. Μπορεί να μην αντιδράσει αλλά εκνευρίζεται! Αν μάλιστα φαίνεται ανήσυχος, νευρικός ή επιθετικός, άσ’ το καλύτερα! Κοίτα αλλού!

2. Κάνεις αγκαλίτσες

Εσύ το αγκαλιάζεις και αυτό τα παίρνει. Εντάξει, το σκυλί σου κατά πάσα πιθανότητα δεν ενοχλείται από τις δικές σου αγκαλιές. Μπορεί όμως να ενοχληθεί αν αρχίσουν να το παίρνουν αγκαλιά ξένοι ή παιδιά, ειδικά αν το σφίγγουν. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, όταν ένα σκυλί βάζει τα πόδια ή το σώμα του πάνω σε ένα άλλο σκυλί, είναι συνήθως μια προσπάθεια κυριαρχίας ή έλεγχου. Γι’ αυτό καλύτερα μείνε στα χάδια!

3. Φωνάζεις

Όταν φωνάζεις, το σκυλί σου πιστεύει ότι γαβγίζεις δυνατά και άρα υπάρχει πρόβλημα. Αντί να βάλεις τις φωνές, μείνε ήρεμος και παίξε με τον τόνο της φωνής σου. Ο βαθύς τόνος στη φωνή σημαίνει, “Γεια σου, θα ήθελα την προσοχή σου», ενώ ο ανάλαφρος τόνος σημαίνει “Καλή δουλειά!” Ή “Ας παίξουμε.”

4. Είσαι πειραχτήρι

Άσε κάτω τα αυτιά και την ουρά του. Μην το πειράζεις όταν κοιμάται, τρώει και γενικά όταν θέλει την ησυχία του. Όταν παίζεις μαζί του, φρόντιζε να του δίνεις το παιχνίδι του κάποια στιγμή, μην το κρατάς συνεχώς στα χέρια σου. Του σπας τα νεύρα!

5. Δεν του αφιερώνεις χρόνο

Είναι ο καλύτερος σου φίλος, σωστά; ε κάνε τον παρέα! Φρόντιζε να περνάς αρκετές ώρες μαζί του γιατί το να μένει μόνο του στο σπίτι ή στην αυλή για πολλές ώρες δεν είναι καλό για την ψυχολογία του και μπορεί να αναπτύξει διάφορα θέματα συμπεριφοράς όπως άγχος αποχωρισμού, η υπερβολικό γάβγισμα ή σκάψιμο, καταστροφική συμπεριφορά ή τάσεις φυγής.

6. Συχνάζεις σε μέρη με συνωστισμό

Είναι λογικό να ενοχληθεί ή να αμυνθεί αν το πηγαίνεις σε ένα πάρκο γεμάτο με πάρα πολλά σκυλιά. Σκέψου ξαφνικά να μπεις σε ένα ασανσέρ με είκοσι κλόουν και θα πάρεις μια ιδέα για το πως νιώθει. Επίσης, απόφυγε τις παιδικές χαρές, οι φωνές και τα τρεχαλητά των παιδιών δεν είναι ό, τι καλύτερο για ζεν καταστάσεις σκύλου!

7. Του κόβεις τον ύπνο. Μα είναι δυνατόν; 

Ονειρευόμουν, φίλε! Ακόμη και τα πιο ήσυχα σκυλιά μισούν να τα ξυπνάς ξαφνικά. Ειδικά τα μεγάλα σκυλιά, που έχουν την τάση να κοιμούνται πιο βαθιά, και εκείνα που δεν ακούν καλά, μπορεί να φοβηθούν από το ξαφνικό άγγιγμα σου.

Άσε το σκυλί να ξυπνήσει φυσικά, και μην το ταράζεις. Τα παιδιά ειδικά πρέπει να διδάσκονται να μην ενοχλούν ένα σκύλο, ενώ αυτός κοιμάται. Αν χρειάζεται να ξυπνήσει ο σκύλος σου, κάντο σιγά-σιγά, αθόρυβα και απαλά.

8. Αλλάζεις τη ρουτίνα του

Μισεί τις αλλαγές! Μην τις κάνεις, παρά μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο. Θέλει την ίδια ώρα κάθε μέρα να τρώει, να βγαίνει βόλτα, να κοιμάται, κλπ. Η ρουτίνα είναι το καλύτερο αγχολυτικό και κάνει το σκυλάκι σου να νιώθει υπέροχα!

9. Σφίγγεις το λουρί

Το κοντό και σφιχτό λουρί είναι ο, τι χειρότερο για τον σκύλο σου. Δίδαξε του να προχωράει με χαλαρό λουρί με τον σωστό τρόπο δίπλα σου χωρίς να τραβάει ώστε να το απολαμβάνετε και οι δύο.

10. Άλλα κάνεις τη μία, άλλα την άλλη

Αν ο σκύλος σου είναι ελεύθερος να κάθεται στον καναπέ όταν είστε μόνοι στο σπίτι, μην του κάνεις παρατήρηση που κάνει το ίδιο πράγμα όταν έρχεται η μαμά σου για επίσκεψη! Αποφάσισε πώς ακριβώς θέλεις να μάθεις το σκυλί σου να συμπεριφέρεται και μείνε συνεπής σε αυτό.

Recommended For You