Έρχεται απαγόρευση για μικροσυσκευές στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Η ΕΕ προχωρά τα σχέδιά της να απαγορεύσει μικροσυσκευές υψηλής ισχύος, όπως βραστήρες, τοστιέρες και στεγνωτήρες μαλλιών, λίγο καιρό μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία για το Brexit, παρά το ότι ανώτεροι υπάλληλοι της έχουν παραδεχθεί ότι το σχέδιο αυτό αγγίζει τα όρια του “γελοίου”.

lifestyle-delonghi

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να παρουσιάσει -με μεγάλη η αλήθεια καθυστέρηση- τους περιορισμούς “οικολογικού σχεδιασμού” που αφορούν μικρές οικιακές συσκευές το φθινόπωρο, προχωρώντας σε απαγόρευση κυκλοφορίας στην ΕΕ των περισσότερων μη ενεργειακά αποδοτικών συσκευών, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Τα σχετικά σχέδια υπάρχουν εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά έχουν καθυστερήσει από φόβο μήπως υπονομεύσουν την εκστρατεία παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση της Μεγάλης Βρετανίας για την οποία θα παρθεί απόφαση στο περίφημο δημοψήφισμα του καλοκαιριού, ενισχύοντας με ένα extra επιχείρημα τις απόψεις όσων υποστηρίζουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Η απόφαση πάντως τα σχέδια να προχωρήσουν μετά τη βρετανική ψήφο αποκαλύφθηκε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker σε εβδομαδιαία συνάντηση του σώματος των Επιτρόπων στις 20 Απριλίου.

Και άλλες συσκευές όπως routers και κινητά (!) εξετάζονται ως υποψήφια για νέους κανόνες οικολογικού σχεδιασμού, αν και η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να υπάρξουν τόσοι περιορισμοί από τις Βρυξέλλες χωρίς να προκαλεστούν κύματα οργής…

πηγή

Recommended For You