Πέθανε ο «Darth Vader».

 Ο 85χρονος Ντέιβιντ Πράουζ έδωσε μορφή στον ήρωα της τριλογίας «Star Wars» του Τζορτζ Λούκας

Σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror ο Βρετανός ηθοποιός πέθανε μετά από μια σύντομη ασθένεια. «Είθε η Δύναμη να είναι μαζί του, πάντα! Αν και έγινε διάσημος υποδυόμενος πολλά τέρατα –για εμένα αλλά και όλους όσους γνωρίζαμε τον Ντέιβ και συνεργαστήκαμε μαζί τους, ήταν ένας ήρωας στις ζωές μας», δήλωσε ο ατζέντης του Τόμας Μπόουνιγκτον.

Ο Πράουζ ήταν μεν η μορφή πίσω από τη διάσημη μαύρη μάσκα του Βέιντερ, ωστόσο η φωνή του ανήκε στον Αμερικανό ηθοποιό Τζέιμς Έρλ Τζόουνς, ο οποίος το 2012 έλαβε τιμητικό Όσκαρ.

«Μετά λύπης και σπαραξικάρδιας λύπης για εμάς και τους εκατομμύρια φαν του ανά τον κόσμο, ανακοινώνουμε πως ο πελάτης μας David Prowse έχασε τη ζωή του σε ηλικία 85 ετών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας που τον εκπροσωπούσε.

Ο Βρετανός έγινε κινηματογραφικό είδωλο για τον ρόλο του κακού στην ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η φωνή του χαρακτήρα, ωστόσο, ανήκε στον ηθοποιό James Earl Jones.

Ο Prowse είχε αναλάβει αρχικά και τη φωνή, ωστόσο η προσφορά που είχε οδήγησε την ομάδα παραγωγής στο να τον κρατήσει μόνο για το παρουσιαστικό του.

«Τον φωνάζαμε Darth Farmer» είχε πει η Carrie Fisher, η ηθοποιός που έπαιξε την Princess Leia σε μία συνέντευξή της στο 2016. Να σημειωθεί πως και η Fisher έχει αφήσει την τελευταία της πνοή.

 

Recommended For You