Μυστικά για να αισθάνεστε «χορτάτοι» ενώ κάνετε δίαιτα

imagesΜια σκέψη που συχνά «ταλαιπωρεί» τα άτομα που ξεκινούν δίαιτα απώλειας βάρους είναι πως η πείνα που θα αισθάνονται κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα τους δυσκολέψει σημαντικά στο να το ακολουθήσουν πιστά.

Πράγματι, το αίσθημα πείνας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία μια δίαιτας, καθώς μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το βαθμό προσκόλλησης σε αυτή. Ωστόσο, τόσο ο σωστός σχεδιασμός ενός πλήρους και ισορροπημένου διαιτολογίου, όσο και η υιοθέτηση ορισμένων συμπεριφορών, μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση του αισθήματος πείνας. Παρακάτω θα βρείτε τρεις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε «χορτάτοι» κατά τη διάρκεια της δίαιτας:

Μην παραλείπετε γεύματα: Η παράλειψη γευμάτων ή ορισμένων τροφίμων από τα γεύματα της δίαιτας χρησιμοποιείται συχνά ως …μέθοδος για καλύτερα αποτελέσματα και ταχύτερη απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο δεν επιτυγχάνεται, ενώ αντίθετα η εν λόγω πρακτική μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του αισθήματος πείνας και υπερκατανάλωση τροφής και θερμίδων σε κάποιο από τα επόμενα γεύματα της ημέρας.

Επιλέξτε προϊόντα ολικής άλεσης και τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες: Πέρα από τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία, οι φυτικές ίνες προάγουν και το αίσθημα κορεσμού, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό σε μια δίαιτα απώλειας βάρους. Έτσι, η αντικατάσταση των επεξεργασμένων δημητριακών από τα αντίστοιχα ολικής άλεσης προϊόντα, καθώς και η κατανάλωση πλούσιων πηγών φυτικών ινών όπως τα λαχανικά και τα φρούτα σε κάθε γεύμα της ημέρας, θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε ότι χορτάσατε, ακόμη και με μικρότερη ποσότητα.

Καταναλώστε επαρκείς ποσότητες νερού και υγρών: Πολλές φορές είναι πιθανό το αίσθημα της δίψας να συγχέεται με αυτό της πείνας, οδηγώντας σε κατανάλωση φαγητού, σε περιπτώσεις που απλά ένα ποτήρι νερό θα ήταν αρκετό. Συνεπώς, φροντίστε για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού κατά τη διάρκεια της μέρας, μέσα από επαρκή πρόσληψη νερού και υγρών συνολικά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Recommended For You