Η Μεγαλύτερη Συνάθροιση Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Ιστορία Μοναδικά Ντοκουμέντα {Video}

Αυτή η αναμνηστική πλάκα έχει τοποθετηθεί έξω από το Στάδιο Γιάνκη, της Νέας Υόρκης, προς τιμήν της ιστορικής συνέλευσής μας, που διεξήχθη από τις 27 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου 1958.

Στην εν λόγω συνέλευση είχαν παρευρεθεί και εκπρόσωποι από το Μπέθελ της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων ήταν και οι αδελφοί Πλάτων Υδραίος, Βασίλης Καρκάνης και Αθανάσιος Δούλης.

Ακόμη και σήμερα, κάποιοι παλαιοί αδελφοί μιλούν με συγκίνηση για την Διεθνή Συνέλευση, του 1958, με θέμα: “Θείο Θέλημα”. Σε αυτή την αξιοσημείωτη συνέλευση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από 123, τουλάχιστον, χώρες και συγκροτήματα νησιών. Ο λαός του Ιεχωβά συνάχθηκε με ειρήνη και ενότητα στο Στάδιο Γιάνκη της Νέας Υόρκης και στο διπλανό στάδιο Πόλο Γκράουντς από τις 27 Ιουλίου μέχρι 3 Αυγούστου 1958.

Για δύο σχεδόν εβδομάδες πριν από τη συνέλευση ο αδελφός Νορρ συναντήθηκε με πάνω από ογδόντα επισκόπους τμημάτων και τους βοηθούς τους. Εξέτασαν το νέο βιβλίο που είχε ετοιμάσει για τον τρόπο λειτουργίας των γραφείων τμήματος, αφού πρώτα επιθεώρησε προσωπικά το μεγαλύτερο γραφείο τμήματος που είναι στο Μπρούκλυν, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έγιναν και άλλες πολλές συναντήσεις με τους άνδρες αυτούς, όπως επίσης και με ιεραποστόλους, ειδικούς σκαπανείς και επισκόπους περιοχής και περιφερείας στην διάρκεια της συνέλευσης.

Κάτι αξιοσημείωτο είναι ότι στην συνέλευση αυτή ο αδελφός Νορ ανακοίνωσε ότι μια καινούργια σχολή για πρεσβυτέρους θα άρχιζε να λειτουργεί, που θα λεγόταν Σχολή Διακονίας της Βασιλείας.

Την Τετάρτη 30 Ιουλίου έγινε κάτι πολύ συγκλονιστικό. Αμέσως μόλις άκουσαν την ομιλία «Βάπτισμα Σύμφωνα με το Θείο Θέλημα» 7.136 άτομα (2.937 άνδρες και 4.199 γυναίκες) βαπτίστηκαν στην Όρτσαντ Μπητς λίγα χιλιόμετρα μακριά, συμβολίζοντας έτσι την αφιέρωσή τους στον Ιεχωβά Θεό. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο ομαδικό βάπτισμα που έγινε σε μια τοποθεσία στην σύγχρονη εποχή.

Σε αυτήν την μεγαλειώδη σύναξη εξετάστηκαν ο επίγειος παράδεισος, ο πνευματικός παράδεισος και ο ουράνιος παράδεισος—και τα τρία αυτά—στην Δημόσια διάλεξη, με θέμα: «Διατηρώντας τον Πνευματικό μας Παράδεισο» που εκφωνήθηκε από τον αδελφό Νάθαν Νορ. Μετά από αυτή την συναρπαστική ομιλία, ο αδελφός Νορ ανέφερε ότι η οργάνωση, για να καλύψει την ανάγκη όλων των ειλικρινών ανθρώπων και την ανάγκη όλων των αδελφών βπαντού, τύπωσε το νέο βιβλίο «Από τον Απολεσθέντα Παράδεισο στον Αποκατεστημένο Παράδεισο». Γραμμένο σε απλή γλώσσα και με πολλές εικόνες το βιβλίο «Παράδεισος» έγινε μια απόλαυση για μικρούς και μεγάλους. Μια ολόκληρη γενιά παιδιών μεγάλωσε μελετώντας το βιβλίο αυτό, μεταξύ άλλων και εγώ.

Το Σάββατο 2 Αυγούστου το θέμα της ημέρας ήταν «Γεννηθήτω το Θέλημα Σου». Εκείνο το απόγευμα ο αδελφός Νάθαν Νορ εκφώνησε την συναρπαστική ομιλία, με θέμα: «Γεννηθήτω το Θέλημα Σου», μετά την οποία σκόρπισε συγκίνηση στο ακροατήριό του, των 175.441 παρόντων, όταν τους παρουσίασε το νέο βιβλίο με τίτλο: «Γεννηθήτω το Θέλημα Σου επί της Γης». Στο βιβλίο αυτό εξετάζεται η ερμηνεία των προφητειών, ιδιαίτερα των προφητειών του βιβλίου του Δανιήλ! Στην διάρκεια της επταετίας εξετάζαμε αυτό το έντυπο στην Μελέτη Βιβλίου Εκκλησίας, για όσους παλαιούς αδελφούς το θυμούνται!!!

Ο αδελφός Πλάτων Υδραίος μου αφηγήθηκε με πολύ συγκίνηση τι έγινε την Κυριακή 3 Αυγούστου. Η Κυριακή ήταν μια μέρα που κανένας από τους παρόντες στη συνέλευση δεν θα ξεχάσει ποτέ. Τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν στο Στάδιο Γιάνκη για την Δημόσια διάλεξη ήταν ένα μοναδικό θέαμα. Ένα ασταμάτητο πλήθος ανθρώπων έμπαινε στο στάδιο γεμίζοντας τις κερκίδες και όλο το γήπεδο. Μάλιστα κάποιοι χρειάστηκε να κάτσουν στο γρασίδι σε κανονικές σειρές.

Ενώ το στάδιο γέμιζε ώστε να μην χωράει άλλους, το ίδιο συνέβαινε και στο στάδιο Πόλο Γκράουντς. Στις 3 μ.μ. έγινε βαθιά σιγή ανάμεσα στους 250.000 και πλέον παρόντες, καθώς ο εισηγητής σηκώθηκε να παρουσιάσει τον ομιλητή Νάθαν Νορ. Το θέμα της ομιλίας ήταν: “Η Βασιλεία του Θεού Κυβερνά—Είναι το Τέλος του Κόσμου Πλησίον;” Οι παρόντες αριθμούσαν 253.922 άτομα! Μέσω της ομιλίας του, ο αδελφός Νάθαν Νορ, έδωσε στο ακροατήριο πειστικές Γραφικές αποδείξεις ότι η βασιλεία του Θεού κυβερνάει από το 1914 Κ.Χ., και ότι το τέλος του κόσμου είναι κοντά.

Ευχαριστούμε τον Ιεχωβά Θεό που μας έχει δεχθεί σε αυτή την παγκόσμια αδελφότητα, με την προοπτική να ζήσουμε στο Νέο Σύστημα που έχει ετοιμάσει για τους όσιους λάτρεις του! Αμήν και αμήν!!!

Recommended For You