Η «Μεγάλη Σύζευξη» Δία-Κρόνου δείτε την ζωντανά από το Exeter, UK

Ενα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο στον έναστρο ουρανό, αυτό της σύζευξης Δία-Κρόνου το βράδυ της Δευτέρας, οδηγεί ειδικούς και Θεολόγους να μιλούν για τις επιστημονικές συνθήκες που εξηγούν το άστρο της Βηθλεέμ.

Στις 21 Δεκεμβρίου, την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, οι μεγάλοι πλανήτες Δίας και Κρόνος θα πλησιάσουν τόσο πολύ ο ένας τον άλλον, που φαίνονται σχεδόν να αγγίζονται και να «φιλιούνται», μοιάζοντας με διπλό πλανήτη, σύμφωνα με τη NASA.

Η «Μεγάλη Σύζευξη» του Δία με τον Κρόνο

Το θεαματικό αυτό αστρονομικό φαινόμενο, που ονομάσθηκε και «Μεγάλη Σύζευξη», είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί στο γήινο νυχτερινό ουρανό εδώ και αιώνες.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, ο Κρόνος θα βρίσκεται τουλάχιστον 730 εκατομμύρια χιλιόμετρα πίσω από τον Δία, ο οποίος θα απέχει 890 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη.

Για την ακρίβεια, υπολογίζεται πως η τελευταία φορά που ένα παρόμοιο φαινόμενο συνέβη στον νυχτερινό ουρανό ήταν σχεδόν οκτώ αιώνες πριν, ενώ οι αστρονόμοι προβλέπουν πως θα είναι ακόμη πιο λαμπερό παράξενο φαινόμενο, όμως φέτος την ίδια μέρα «έχουμε και ένα άλλο σημαντικό αστρονομικό γεγονός, ότι βρίσκεται ο Ήλιος στο χειμερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή τη μικρότερη μέρα τον χρόνο, που είναι 9 ώρες 16 λεπτά», ενώ «πολύ κοντά τους δύο πλανήτες, σε μια γωνία 90 μοιρών, ακολουθεί και ο Άρης». Το ουράνιο φαινόμενο, όπως διευκρινίζει ο καθηγητής, θα είναι ορατό από όλο τον κόσμο, αρκεί να είναι νύχτα και να μην έχει σύννεφα.

Recommended For You