Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την ταινία “Troy”

Πρόταση για να σκηνοθετήσουν την επική ταινία Troy είχαν δεχτεί, μεταξύ άλλων, ο Terry Gilliam (Monty Python and the Holy Grail, Brazil) και ο Christopher Nolan (Tenet). Ο πρώτος λέγεται πως διάβασε πέντε σελίδες από το σενάριο και μετά αρνήθηκε, ενώ ο δεύτερος μάλλον ήταν ήδη πολύ απασχολημένος με την τριλογία του Σκοτεινού Ιππότη, κι έτσι τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε ο Wolfgang Petersen.

Ο Brad Pitt υποστήριξε στο παρελθόν ότι η προετοιμασία για να παίξει τον Αχιλλέα στην Τροία ήταν βασανιστική, καθότι έπρεπε να κόψει το τσιγάρο – δηλαδή δεν τον πείραζε καθόλου που έπρεπε να κόψει τον υδατάνθρακα μαχαίρι για να γίνει σαν αρχαίο ελληνικό άγαλμα.

Αυτό βέβαια δεν ήταν τίποτα μπροστά στο μαρτύριο που πέρασε σύσσωμο το ανδρικό καστ της ταινίας, το οποίο κλήθηκε να αποτριχώσει το στέρνο του πλήρως. Άουτς.

Διαφορετικού είδους μαρτύριο πέρασε ο Orlando Bloom, που έπαιξε τον Πάρι, καθώς θεωρούσε πως ο χαρακτήρας του ήταν δειλός και ηλίθιος και έτσι δεν τον συμπάθησε ούτε για λίγο.

Από την άλλη ο Peter O’ Toole δε συμπάθησε καθόλου ούτε τον σκηνοθέτη της ταινίας, ούτε και την φάση γενικότερα, αφού μόλις τελείωσαν τα γυρίσματα απλώς έφυγε από το πλατό και ούτε ξαναγύρισε να αποχαιρετήσει. Σίγουρα πάντως δεν έφταιγε ο ίδιος, μιας και σύμφωνα με τον Sean Bean ήταν εξαιρετικά προσηνής και ευγενικός απέναντί του.

Η ταινία παραλίγο να μη δείξει καθόλου την Ωραία Ελένη, καθώς σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, καμία ηθοποιός δεν ήταν ικανή να υποδυθεί αυτό το ρόλο. Τελικά, η Diane Kruger ανέλαβε το συγκεκριμένο ρόλο και μάγεψε τους θεατές.

O Garrett Hedlund που υποδύθηκε τον Πάτροκλο κατάφερε να εξασφαλίσει έναν τόσο σημαντικό ρόλο μόλις ένα μήνα μετά την άφιξή του στο Λος Άντζελες.

Aρχικά τα γυρίσματα της ταινίας είχαν ξεκινήσει στο Μαρόκο, ωστόσο εξαιτίας του πολέμου στο Ιράκ το 2003 η παραγωγή έπρεπε να μετακινηθεί στο Μεξικό, όπου αντιμετώπισε άλλου είδους κινδύνους, καθώς το σετ χτυπήθηκε από δυο τυφώνες, ο ένας εκ των οποίων κατέστρεψε μεγάλο μέρος του.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων των μαχών, η παραγωγή πλήρωσε 300 Βούλγαρους κομπάρσους οι οποίοι ταξίδεψαν ως το Μεξικό, κι αυτό επειδή δεν υπήρχαν πολλοί κομπάρσοι στην περιοχή που να “έπειθαν” ως Ευρωπαίοι.

Brad Pitt και Eric Bana πάλεψαν μόνοι τους στην επική σκηνή που μοιράστηκαν και έβαλαν στοίχημα πενήντα δολάρια για κάθε ελαφρύ χτύπημα και εκατό για κάθε πιο βαρύ. Τελικά ο Pitt πλήρωσε στον Bana 750 δολάρια.

Recommended For You