Γιατί η ασύρματη επικοινωνία μεταξύ 2 συσκευών ονομάστηκε «Bluetooth» (μπλε δόντι);

imagesΗ τεχνολογία Bluetooth, ήταν μια επανάσταση στο χώρο της τεχνολογίας όταν πρωτοεφαρμόστηκε! Γιατί όμως ονομάστηκε «μπλέ δόντι»; Ας δούμε πως προέκυψε.

Η τεχνολογία Bluetooth (μπλε δόντι) είναι αυτή που επιτρέπει την ασύρματη επικοινωνία μεταξύ 2 ηλεκτρονικών συσκεύων. Η ονομασία προέρχεται από τη Σκανδιναβική ιστορία. Το 10 αιώνα μ.Χ έζησε ο Βασιλιάς Χέραλντ ο 1ος της Δανίας. Ήταν αυτός ο οποίος κατάφερε να ενώσει τους λαούς της Σκανδιναβίας και καθιέρωσε το Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία στις βόρειες χώρες. Επίσης του άρεσε να τρώει συνέχεια μούρα και γι’αυτό το παρατσούκλι που είχε ο Χέραλντ ήταν “Bluetooth” .

Το 1996 πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση εκπροσώπων των εταιριών Intel, Ericsson, Nokia, Toshiba, με σκοπό την προώθηση της νέας τεχνολογίας αλλά και η ονομασία της. Ο Τζιμ Κάρντας που εργαζόταν στην Intel, ήταν αυτός που πρότεινε την ονομασία Bluetooth, με το σκεπτικό πως η τεχνολογία αυτή ενώνει διαφορετικά πρωτόκολλα επικοινωνίας, όπως έκανε και ο Βασιλιάς Χέραλντ με τους λαούς της Σκανδιναβίας. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το “Bluetooth”.

Recommended For You