Αύριο το τελευταίο αντίο στον Ειδικό Φρουρό Στάθη Λαζαρίδη

imagesΑύριο το μεσημέρι γράφεται η τελευταία πράξη του δράματος για τον ειδικό φρουρό Στάθη Λαζαρίδη που κηδεύεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Τσοτύλι του δήμου Βοΐου στην Κοζάνη.

Ο άτυχος ειδικός φρουρός άφησε την τελευταία του πνοή στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο όπου όλα αυτά τα χρόνια έδινε μια άνιση μάχη προσπαθώντας να κρατηθεί στη ζωή…

Χτες και μετά από δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες η καρδιά του 35χρονου ειδικού φρουρού που έμελλε με τον τραυματισμό του να “σφραγίσει” το αστυνομικό φιάσκο της 5ης Νοέμβρη 2007 στα Ζωνιανά σταμάτησε να χτυπάει και το ταλαιπωρημένο σώμα του ξεκουράστηκε μετά απο 8 χρόνια δύσκολης μάχης.

Την είδηση του θανάτου του ακολούθησαν εκατοντάδες μηνύματα θλίψης και συμπαράστασης στους οικείους του.

Συλλυπητήρια από το Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για το θάνατο του ειδικού φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης που τραυματίστηκε σοβαρά σε επιχείρηση για ναρκωτικά υπέκυψε, μετά από οκτώ χρόνια σκληρής μάχης για τη ζωή, στα τραύματά του.

Θυσιάστηκε όπως πολλά άλλα μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δική μας ασφάλεια και την προστασία των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου.

Εκφράζω στη γυναίκα του, το παιδί του, τους οικείους του, τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου.

Συλλυπητήρια από τους συναδέλφους του

Τα Διοικητικά Συμβούλια και τα μέλη των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Κρήτης (Ηρακλείου – Χανίων – Ρεθύμνου – Λασιθίου), θρηνούν το χαμό του αγαπητού συναδέλφου μας Ειδικού Φρουρού Ευστάθιου Λαζαρίδη.

Την 05η Νοεμβρίου 2007, ο Στάθης συμμετείχε σε συντονισμένη Αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στον ορεινό Μυλοπόταμο και δέχθηκε άνανδρη επίθεση με πολεμικό τυφέκιο (KALASHNIKOV), με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του. Από την ημέρα εκείνη, έδινε καθημερινά τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, που δυστυχώς χθες την έχασε.

Όλη η Αστυνομική οικογένεια, εκφράζει από τα βάθη της καρδιά της τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Αποφασίστηκε, να παρευρεθεί αντιπροσωπία στην εξόδιος ακολουθία και αντί στεφάνου, κάθε Ένωση να διαθέσει το χρηματικό ποσό των εκατό (100) Ευρώ, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, στην μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου μας.

Αιωνία η μνήμη του.

Στο πένθος οι Ειδικοί Φρουροί – Ανακοίνωση της Ένωσης

Με θλίψη και μεγάλο πόνο αποχαιρετάμε τον συνάδελφο μας Στάθη Λαζαρίδη που έπειτα από 8 χρόνια συνεχούς μάχης, κατέληξε αργά χθες το βράδυ 06/09/2015. Υπήρξε ,πραγματικά, η μεγαλύτερη μάχη που έχει δώσει ποτέ αστυνομικός και ως ήρωας ο αδελφός μας ο Στάθης, δεν έκανε λεπτό πίσω, παλεύοντας μέχρι την τελευταία στιγμή . Το πένθος στην οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας είναι βαθύ καθώς τα αίτια και οι συνθήκες αυτού του τραγικού συμβάντος δεν αποκαλύφθηκαν επαρκώς ποτέ, ενώ οι συνθήκες που επικρατούν στην Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη χώρα μας μόνο βελτίωση δεν βλέπουν, καθιστώντας τον άδικο και αναιτιολόγητο χαμό του συνάδελφου μας ένα μικρό κομμάτι σε ένα τεράστιο πάζλ.

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Κρήτης εκφράζει τα βαθύτερα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους γονείς του Στάθη, γνωρίζοντας ότι μια θέση στον παράδεισο έχει πλέον καλυφθεί από έναν σύγχρονο Ήρωα.

Ο θεός να σε αναπαύει, καλό ταξίδι αδελφέ!

Recommended For You