Αυγοτάραχο Trikalinos: To ελληνικό χαβιάρι

Αυγοτάραχο Trikalinos: To ελληνικό χαβιάρι

Το αυγοτάραχο είναι εφάμιλλο με το χαβιάρι και αποτελεί ένα από τα πιο εκλεκτά εδέσματα. Η διατροφική αξία του οποίου έχει αναγνωριστεί αιώνες πριν. Μάλιστα, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στη Φόνισσα, αναφέρει πως η Φραγκογιαννού προσπάθησε να δωροδοκήσει τους ενόρκους, στη δίκη του γιου της με διάφορα εκλεκτά είδη, μεταξύ των οποίων και το αυγοτάραχο.

Μία επιχείρηση παραγωγής αυγοτάραχου είναι η ελληνική εταιρεία Trikalinos που εδρεύει στην Αθήνα. Εκεί, συναντήσαμε τον κ. Ζαφείρη Τρικαλινό, ιδιοκτήτη της επιχείρησης και μιλήσαμε για την παρασκευή του ελληνικού αυγοτάραχου, το μυστικό της επιτυχίας, τις δυσκολίες της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, τις βραβεύσεις του συγκεκριμένου προϊόντος, τις εξαγωγές μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου και το όραμά του για το μέλλον.

Η επιχείρηση παραγωγής αυγοτάραχου Trikalinos ξεκίνησε το 1856 στο Αιτωλικό. Όπως μας είπε ο κος Ζαφείρης Τρικαλινός: “Την επιχείρηση την ξεκίνησε ο προπάππους μου, Γιώργος Τρικαλινός. Στη συνέχεια την ανέλαβε ο παππούς μου, Ζαφείρης Τρικαλινός και ακολούθησε ο πατέρας μου με τη μητέρα μου. Εγώ αποτελώ την τέταρτη γενιά και τώρα εκπαιδεύουμε και την πέμπτη, με σκοπό να αναλάβει τη συνέχεια της επιχείρησης“. … διαβάστε εδώ την συνέχεια

Recommended For You