Ας κάνουμε ένα ταξίδι στο Λιχτενστάιν

imagesΣΚΑΡΦΑΛΩΜΕΝΟ στις Άλπεις, ανάμεσα στην Ελβετία και στην Αυστρία, το Λιχτενστάιν είναι από τις μικρότερες χώρες στον κόσμο. Στο διάβα των αιώνων, φιλοξένησε Κέλτες, Ραιτούς, Ρωμαίους και Αλαμανούς. Σήμερα, σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού του έλκουν την καταγωγή τους από τη φυλή των Αλαμανών, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή πριν από περίπου 1.500 χρόνια.

Επίσημη γλώσσα είναι η γερμανική, αν και οι τοπικές διάλεκτοι ποικίλλουν από χωριό σε χωριό. Δύο από τα χαρακτηριστικά πιάτα του Λιχτενστάιν είναι το Τουάρκα-Ρέμπελ, σπεσιαλιτέ που φτιάχνεται από καλαμπόκι, και το Κέσκνοπφλε, το οποίο αποτελείται από ζυμαρικά και τυρί.

Η περιπλάνηση στη χώρα προσφέρει στους επισκέπτες εικόνες από χιονοσκέπαστα βουνά, καταπράσινες κοιλάδες, αμπελώνες και ποικιλία βλάστησης. Για παράδειγμα, σε αυτό το μικρό κράτος των Άλπεων θα συναντήσετε σχεδόν 50 είδη άγριας ορχιδέας. Επίσης, το Λιχτενστάιν έχει μουσεία, θέατρα και οινοποιεία. Έτσι λοιπόν, χειμώνα καλοκαίρι, αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δραστηριοποιούνται εδώ από τη δεκαετία του 1920. Σήμερα, αριθμούν γύρω στους 90, και διδάσκουν το άγγελμα της Αγίας Γραφής τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Πληθυσμός: 37.000
Πρωτεύουσα: Βαντούζ
Επίσημη γλώσσα: Γερμανική
Θρησκεία: Κυρίως Ρωμαιοκαθολικοί

ΤΕΣΤ ΓΝΩΣΕΩΝ
Τι από τα παρακάτω περιγράφει το Λιχτενστάιν;

Α. Είναι μια από τις δύο χώρες στον κόσμο που περιβάλλονται αποκλειστικά από κράτη τα οποία περικλείονται από ξηρά.
Β. Φιλοξενεί πάνω από 50 είδη θηλαστικών.
Γ. Φιλοξενεί περίπου 1.600 είδη φυτών.
Δ. Δεν διαθέτει στρατό.

Απάντηση: Και οι τέσσερις δηλώσεις αληθεύουν.

πηγή

Recommended For You