Από τον μοναδικό Πλακιά, νότια του νομού Ρεθύμνου, με φόντο το Λιβυκό Πέλαγος

Και ξαφνικά ανέβηκαν κάποιες πολύ όμορφες φωτογραφίες που κάτι μου θύμιζαν… Ρώτησα εκείνους που τις ανέβασαν και μου είπαν ότι πρόκειται για τον Πλακιά… Και τι όμορφες αναμνήσεις από καλοκαίρια υπέροχα, μου θύμισαν! Έχω χρόνια να πάω αλλά έτσι όπως τις είδα ήταν σαν να ήμουν χθες εκεί…
plakias2
Ο Πλακιάς, σε απόσταση 36 χλμ. από τη πόλη του Ρεθύμνου, με κατεύθυνση προς τα νότια, το Λιβυκό Πέλαγος, είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός στα νότια παράλια του νομού Ρεθύμνου. Η κεντρική παραλία του Πλακιά, μήκους 1,3 χλμ. είναι αμμώδης και άρτια οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντους.

plakias3
Αποτελεί ιδανικό προορισμό για σέρφινγκ και θαλάσσιες καταδύσεις καθώς εδώ λειτουργεί κέντρο θαλασσίων καταδύσεων. Τριγύρω θα βρείτε αρκετά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, μπαρ και αρκετά μαγαζιά, ενώ γύρω στα 100 μ. από την παραλία λειτουργεί οργανωμένο καμπινγκ.

plakias4
Η περιοχή του Πλακιά προσφέρεται για εκδρομές και δραστηριότητες στη φύση. Την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχουν δρομολόγια με καραβάκι για Πρέβελη, Αγία Γαλήνη και Φραγκοκάστελο, τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε και με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια. Και φυσικά μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετικούς μεζέδες στα ταβερνάκια του.

plakias5
Μπορείτε να διασχίσετε το φαράγγι του Κοτσυφού, είτε με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια, και να περπατήσετε μέσα στο εντυπωσιακό Κουρταλιώτικο φαράγγι ανατολικότερα, το οποίο σύμφωνα με την παράδοση πήρε το όνομά του από τους κροταλισμούς (κούρταλα), που ακούγονται καθώς οι βόρειοι άνεμοι διαπνέουν το στενό αυτό πέρασμα.

Recommended For You