Αμοντάριστα πλάνα από την πτώση των Διδύμων Πύργων

Το site 911datasets.org αποτελεί μια βάση δεδομένων στην οποία συλλέγονται ακόμα στοιχεία και βίντεο από την επίθεση στους δίδυμους πύργους, την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Τώρα, δόθηκε στη δημοσιότητα νέο ακυκλοφόρητο βίντεο με αμοντάριστα πλάνα από ρεπορτάζ του ABC την ώρα που καταρρέει ο πρώτος πύργος.

images

Το ειδησεογραφικό συνεργείο προλαβαίνει να μπει σε παραπλήσιο κτίριο και να σωθεί την τελευταία στιγμή, μαζί με αρκετούς διασώστες, πυροσβέστες και αστυνομικούς.

Η κατάρρευση γίνεται στο 3ο λεπτό. Στο 7ο λεπτό μιλάει στην κάμερα οι αυτόπτες μάρτυρες Joseph Fichera και Paul Sutherland.


Στο 13:13 ακούγεται η πρώτη προειδοποίηση: “Ο βόρειος πύργος γέρνει”. Η πτώση του ξεκινάει στο 13:24 στις Warren Street και North End Avenue.

Στο 17:36 μιλάνε δύο επιζήσαντες από τον 82ο όροφο του πρώτου κτιρίου, WTC1 ενώ στο 20:28 μιλάει άτομο που κατάφερε να σωθεί κατεβαίνοντας από τον 39ο όροφο του δευτέρου ουρανοξύστη.

Τα πλάνα έχουν ψηφιοποιηθεί καθώς καταγράφηκαν αρχικά σε VHS και έχουν εμπλουτιστεί με νέο χρώμα κατόπιν επεξεργασίας από το αρχείο 911datasets.

Υπολογίζεται ότι από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι. Από την πρώτη στιγμή, οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν ως υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενο τον πολυεκατομμυριούχο σαουδάραβα Οσάμα Μπιν Λάντεν, αρχηγό του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα.

Ένα μήνα αργότερα, οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Αφγανιστάν. Τον Μάρτιο του 2003, ακολούθησε η επίθεση εναντίον του Ιράκ για την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν, ενώ η Αλ Κάιντα απάντησε με επιθέσεις στις 11 Μαρτίου 2004 στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μαδρίτης και στις 7 Ιουλίου 2005 στο μετρό του Λονδίνου.

Recommended For You