Χριστούγεννα 2016! Και επί Γης Ειρήνη!

Για μια ακόμη φορά η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να γιορτάσει και να ευχηθεί το «επί Γης Ειρήνη!» Εντούτοις, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Γενς Λάρκε, σχετικά με τον ολέθριο εμφύλιο πόλεμο στη Συρία:

«Μιλάμε για απόλυτη κατάρρευση της ανθρωπότητας στο Χαλέπι. Η εικόνα είναι τουλάχιστον σοκαριστική. Μια τεράστια έκταση με συντρίμμια και απομεινάρια καταστροφής, είναι η πάλαι ποτέ ένδοξη παλιά πόλη στο Χαλέπι.»

Παρόμοια είναι και τα σχόλια του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν: «Ο Συριακός πόλεμος που μαίνεται εδώ και 6 χρόνια, αφήνει πίσω του 312.000 και πλέον νεκρούς, μεταξύ των οποίων και 16.000 παιδιά, πάνω από 8.000.000 πρόσφυγες και εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους ακρωτηριασμένους και λιμοκτονούντες. Πρόκειται για κολοσσιαία τραγωδία για τη Συρία και όνειδος για την ανθρωπότητα. Η ετυμηγορία της ιστορίας θα είναι αμείλικτη!»

Αλήθεια, πόσο ειρωνικά θα ακουστεί σε λίγες ημέρες, «επί Γης ειρήνη!»

Πού είναι η Χριστιανική ειρήνη, πού είναι η σωτηρία του ανθρώπου από το μίσος, από την τρέλα της πλεονεξίας, από τη φρίκη του πολέμου και της καταδυνάστευσης, από την ενοχή και την συνενοχή των απανταχού «Χριστιανών» στη Γη, για εγκλήματα και σφαγιασμούς λαών, Χριστιανικών και μη;

Οι «Χριστιανοί», στα 2000 και πλέον χρόνια που πέρασαν από την γέννηση του Χριστού, έχυσαν ποταμούς αίματος.

Σκλάβωσαν λαούς και εκμεταλλεύτηκαν εκατομμύρια ανθρώπων.

Ιδιαίτερα στον 20ον αιώνα, έκαναν τους δύο μεγαλύτερους και πιο θηριώδεις πολέμους, με ανελέητη χρησιμοποίηση μαζικών όπλων καταστροφής.

Η κορύφωση όμως της «Χριστιανικής» θηριωδίας, συντελέστηκε με την ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι!

«Χριστούγεννα 2016!» Άδειο και χωρίς αντίκρισμα και το φετινό «επί Γης ειρήνη», άδειες και οι ψυχές των ανθρώπων.

Οι νεκροί που σκοτώνονται και σφαγιάζονται δίπλα μας είναι Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι, Βουδιστές, Ινδουιστές, ναι, άνθρωποι!

Χωρίς αμφιβολία, η θρησκευτική και πολιτική αντιπαλότητα, έχουν αιματοκυλίσει και συνεχίζουν να αιματοκυλούν την ανθρωπότητα, χωρίς τέλος!

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία και το αθώο αίμα που χύνεται, έχει απόχρωση δύο μεγάλων θρησκειών, του Ισλάμ και του Χριστιανισμού.

Πού πάμε λοιπόν;
Ποιος έχει δίκιο;
Με ποιον εντέλει είναι ο Θεός;

Ξαφνικά φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι επικαλούνται τον Θεό για να νικήσουν.

Το ζήτημα είναι, ότι αν ο Θεός είναι ένας, ποιον θα πρέπει να ακούσει;

Και η επίκληση του Θεού για να δικαιωθεί η κτηνωδία, το μίσος και ο πόλεμος, είναι η μεγαλύτερη βλασφημία και ύβρις!

Παράλληλα, αρκετά δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της ανθρωπότητας και εκκλήσεις για δράση, έκανε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν: «Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι συνεχίζουν να κοιμούνται πεινασμένοι κάθε βράδυ. Πολύς κόσμος απολαμβάνει πολυτελή ζωή, την ώρα που εκατομμύρια συνάνθρωποί μας ζουν στη φτώχεια.»

Ασφαλώς, κάθε λογικά σκεφτόμενος άνθρωπος, αναρωτιέται: Υπάρχει άραγε λύση, υπάρχει ελπίδα διαφυγής και εξόδου, από το αδιέξοδο της ανθρώπινης διακυβέρνησης;

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η δήλωση που έχει καταγραφεί στην Αγία Γραφή και συγκεκριμένα στο προφητικό βιβλίο του Ησαΐα 10:1-2:

«Αλίμονο σε εκείνους που θεσπίζουν επιζήμιες διατάξεις και οι οποίοι, γράφοντας συνεχώς, έγραψαν μόνο προβλήματα, για να λεηλατήσουν ακόμη και τα αγόρια που είναι ορφανά από πατέρα.»

Για όσους επιθυμούν ειλικρινά να βρουν απαντήσεις, στα πολλά γιατί και διότι, που βασανίζουν σήμερα την ανθρωπότητα, η Αγία Γραφή μπορεί να δώσει όχι μόνο απαντήσεις, αλλά και λύσεις, στο αδιέξοδο των ανθρώπινων προβλημάτων.

Καταρχάς, η Αγία Γραφή μιλάει προφητικά για τις μέρες μας, ναι, για τους καιρούς στους οποίους ζούμε.

Χωρίς αμφιβολία, τα γεγονότα των ημερών μας, εκπληρώνουν μια από τις πιο συγκλονιστικές προφητείες, που ο Θεός φρόντισε να καταγραφούν στην Αγία Γραφή, και στην οποία επί δεκάδες χρόνια παραπέμπουν με ζήλο και ενθουσιασμό, μόνο οι Μάρτυρες του Ιεχωβά!

Τουλάχιστον έξη Βιβλικοί συγγραφείς, οι Απόστολοι Ματθαίος, Μάρκος, Λουκάς, Ιωάννης, Πέτρος και Παύλος, καταγράφουν με αξιοσημείωτη ακρίβεια, τα προφητικά λόγια που ανέφερε ο Ιησούς Χριστός, για τις τελευταίες ημέρες του πονηρού κόσμου στον οποίο ζούμε.

Προτρέπουμε τους αγαπητούς μας φίλους, να ανοίξουν την Αγία τους Γραφή και να διαβάσουν μόνοι τους, με την ησυχία τους, τα εξής προφητικά εδάφια: Ματθαίος 24:3, 6-8, Μάρκος 13 κεφάλαιο, Λουκάς 21:11, Αποκάλυψη Ιωάννη 6 κεφάλαιο, 2 Τιμόθεο 3:1-5, 13.

Σε εκπλήρωση λοιπόν των προφητικών λόγων του Ιησού Χριστού, το 1914 έλαβε χώρα ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο οποίος δεν ήταν απλώς μια σύγκρουση μεταξύ δύο στρατευμάτων, αλλά πόλεμος μεταξύ ολόκληρων εθνών, πραγματικά όπως προφήτεψε ο Ιησούς, «έθνος εναντίον έθνους», ή όπως αναφέρεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης 6:4, «η ειρήνη αφαιρέθηκε από τη γη.»

Ακόμη και οι ιστορικοί αναγνωρίζουν, ότι το 1914 αποτέλεσε σημείο στροφής στην ανθρώπινη ιστορία, καθώς πόλεμοι, κοινωνικές αναταραχές, τρομοκρατικές ενέργειες, φυσικές καταστροφές (σεισμοί, καταστροφικές πλημμύρες, τυφώνες), πείνα, οικονομική κρίση και φονικές επιδημίες, έχουν γίνει ολοένα και πιο συνηθισμένα πράγματα στη ζωή των ανθρώπων, σε όλο τον πλανήτη, ιδιαίτερα από το 1914!

Όπως παρατηρεί και ο σκηνοθέτης Spencer Cathcart, «όποιος έχει παρακολουθήσει ή παρακολουθεί ειδήσεις, είναι δύσκολο να μην διαμορφώσει την εντύπωση ότι ο κόσμος καταρρέει. Ναι, οι αποδείξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, το επιβεβαιώνουν.»

Χωρίς αμφιβολία λοιπόν, η Αγία Γραφή μιλάει ξεκάθαρα για τις ημέρες μας.

Εντούτοις, τονίζει και κάτι πολύ παρηγορητικό.

Για παράδειγμα, στην υποδειγματική προσευχή που μας δίδαξε ο Ιησούς Χριστός να προσευχόμαστε, την γνωστή σε όλους μας «Κυριακή Προσευχή» ή «Πάτερ ημών», αναφέρονται τα εξής λόγια: «Ας έρθει η Βασιλεία σου, ας γίνει το θέλημά σου, όπως στον ουρανό έτσι και στη γη.» (Ματθαίος 6:10)

Σχετικά με αυτή την Βασιλεία, η οποία θα είναι μια πραγματική Κυβέρνηση, οι έντιμοι και ειρηνικοί άνθρωποι θα ζουν με ασφάλεια, κάτω από τη διακυβέρνηση της Βασιλείας του Ιησού, και θα είναι αδιατάρακτοι από τον τρόμο της φυσικής καταστροφής.

Επιπρόσθετα, η κακοδιαχείριση της γης, οι πόλεμοι, οι τρομοκρατικές ενέργειες, η απληστία και η ιδιοτέλεια, ακόμη και οι αρρώστιες και ο θάνατος, δεν θα υπάρχουν πια!

Πράγματι, αντίθετα από οποιονδήποτε ανθρώπινο Κυβερνήτη ή Βασιλιά, ο Ιησούς έχει και τη δύναμη και την επιθυμία, να επαναφέρει στη ζωή μέσω Ανάστασης, εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν πεθάνει, ναι, όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα, που δεν ζουν πλέον μαζί μας!

Έτσι λοιπόν, η τραγικά απελπιστική κατάσταση της ανθρωπότητας, εκπληρώνει αλάνθαστα Βιβλικές προφητείες και πιστοποιεί ξεκάθαρα ότι ο Θεός και ο Γιος του, ο Ιησούς Χριστός, θα αναλάβουν δράση σύντομα, σε εκπλήρωση των προφητικών λόγων που αναφέρονται στο βιβλίο Ψαλμοί: 92:7 και 37:10, 37.

Μόνο με την εκπλήρωση των παραπάνω προφητικών λόγων θα γίνει πράξη η πολυπόθητη ευχή, «Επί Γης ειρήνη!, μια ευχή, στην οποία αποβλέπω με απόλυτη πεποίθηση και σιγουριά να πραγματοποιηθεί, κάτω από την διακυβέρνηση της Βασιλείας του Θεού, με Βασιλιά τον Ιησού Χριστό!

Φιλικά και με εκτίμηση
Βασίλης Δεδότσης

πηγή

Recommended For You