Φυσιολογική η ταχύτητα Σουμάχερ τη στιγμή του ατυχήματος

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της έρευνας, τα πέδιλα του σκι που φορούσε ο Σουμάχερ δεν παρουσίασαν πρόβλημα και άρα δεν ευθύνονται για το ατύχημα, ενώ ο πρώην «πιλότος» της Formula 1 κινείτο με φυσιολογική ταχύτητα.

Λεπτομέρειες γύρω από το ατύχημα του Σουμάχερ έδωσε στη δημοσιότητα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της έρευνας Πατρίκ Κιουνσί. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γάλλου επιθεωρητή η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, καθώς εξετάζονται τα δεδομένα του οπτικού υλικού από την κάμερα στο κράνος του.

Οπως ανακοίνωσε ο Πατρίκ Κουίνσι ο Σουμάχερ είναι προφανώς πολύ καλός σκιέρ και χτύπησε στο κεφάλι σε απόσταση 9 μέτρων από την πίστα.

Από την πλευρά του, ο Στεφάν Μποζόν, ο διοικητής της χωροφυλακής του Μπουρ Σεν Μορίς, δήλωσε ότι τα πέδιλα του σκι που φορούσε ο Σουμάχερ δεν παρουσίασαν πρόβλημα και άρα δεν ευθύνονται για το ατύχημα. Αναφορικά με την ταχύτητα με την οποία κινείτο ο Σουμάχερ, ξεκαθάρισε ότι «ήταν φυσιολογική για τη συγκεκριμένη τοποθεσία και δεδομένων των ικανοτήτων του Σουμάχερ στο σκι».

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της έρευνας, η περιοχή όπου ο πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας σκι στις γαλλικές Αλπεις πληρούσε τους διεθνείς κανονισμούς σήμανσης.

«Υπάρχουν γαλλικοί κανονισμοί που ορίζουν ζητήματα ασφαλείας, σηματοδότησης, οροθεσίας. Από τους ελέγχους που πραγματοποιήσαμε προκύπτει ότι αυτοί οι κανονισμοί δεν παραβιάστηκαν», δήλωσε ο εισαγγελέας Πατρίκ Κουίνσι παρουσιάζοντας τα αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας σχετικά με τα αίτια του ατυχήματος της 29ης Δεκεμβρίου.

Οι ερευνητές αναμένεται να εξετάσουν το υλικό καρέ-καρέ για περισσότερα στοιχεία τις επόμενες εβδομάδες.

Επίσης, όπως αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel, αεροσυνοδός που βρισκόταν στο σημείο τη στιγμή του ατυχήματος, δήλωσε ότι κατέγραψε τυχαία, με την κάμερα του κινητού του ενώ φωτογράφιζε την κοπέλα του, την πτώση του Σουμάχερ. Ωστόσο, μέχρι στιγμής κανένα βίντεο δεν έχει παραδοθεί στους ερευνητές.

http://www.kathimerini.gr

Recommended For You