Φοβερή ανακάλυψη: Τι κάνει τους ειδικούς να πιστεύουν ότι έρχεται το τέλος του κόσμου

Σύμφωνα με  τον μαθηματικό Fergus Simpson από το πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, καθώς ο πληθυσμός αυξάνεται συνεχώς, η πιθανότητα να εξαφανιστεί η ανθρωπότητα αυξάνεται επίσης

Οι θεωρίες για το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου είναι πολλές, ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα έκθεση κορυφαίων στατιστικολόγων, υπάρχει μία πιθανότητα 0,2% αυτό να συμβεί φέτος.

Σύμφωνα με  τον μαθηματικό Fergus Simpson από το πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, καθώς ο πληθυσμός αυξάνεται συνεχώς, η πιθανότητα να εξαφανιστεί η ανθρωπότητα αυξάνεται επίσης.

Η έκθεση βασίζεται στη θεωρία του επιχειρήματος Doomsday, μια θεωρία που αναφέρει κατ’ουσίαν, ότι οι άνθρωποι γεννιούνται με τυχαία σειρά, ένα άτομο γεννιέται περίπου στη μέση.

Πιστεύεται ότι πάνω από 100 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη γεννηθεί σε όλη την ιστορία και ο Simpson ισχυρίζεται ότι περίπου τόσοι άνθρωποι θα έχουν γεννηθεί πριν από το τέλος της ανθρωπότητας.

Ο μαθηματικός έγραψε στο έγγραφο που δημοσιεύεται στο arXiv: «Βασικό συμπέρασμά μας είναι ότι ο ετήσιος κίνδυνος παγκόσμιας καταστροφής σήμερα υπερβαίνει το 0,2%».

«Ανεξάρτητα από τα προαναφερθέντα στατιστικά συμπεράσματα, θα ήταν αφελές να πιστεύουμε  ότι ο ετήσιος αυτός κίνδυνος παγκόσμιας καταστροφής είναι πολύ μικρός».

«Σε μια εποχή όπου τουλάχιστον οκτώ κυρίαρχα κράτη έχουν στην κατοχή τους πυρηνικά όπλα (συμπεριλαμβανομένου ενός του οποίου ο ηγέτης έχει εκτελέσει τα μέλη της οικογένειάς του), μια τέτοια προσέγγιση  φαίνεται τόσο επικίνδυνη και ανεύθυνη».

«Οι έρευνες προς την κατεύθυνση της άμβλυνσης των διάφορων παγκόσμιων κινδύνων … θα πρέπει να ξεκινήσουν επειγόντως. Εμείς μπορεί να μην είμαστε σε θέση να αποφύγουμε το αναπόφευκτο για το σύνολο, αλλά το προσωπικό προσδόκιμο ζωής μας, είναι στα πλαίσια των δικό μας δυνατοτήτων για να το καθυστερήσουμε» επισήμανε ο Fergus Simpson.

Και αν νομίζεται πως η πιθανότητα 1/500 είναι πολύ μικρή για να συμβεί και να έρθει τελικά το τέλος του κόσμου, κάποια πράγματα που είχαν την ίδια πιθανότητα να συμβούν τελικά έγιναν.

Για παράδειγμα, η Λέστερ Σίτι είχε πιθανότητα 1/5000 να βγει πρωταθλήτρια στην
Premier League την περασμένη σεζόν, αλλά τελικά βρέθηκαν στην κορυφή.

Η βρετανική εταιρεία στοιχημάτων Ladbrokes δήλωσε ότι αν κάποιος είχε στοιχηματίσει 1 λίρα στο Brexit, σε μια νίκη του Τραμπ και σε μια νίκη της Λέστερ Σίτι, οι πιθανότητες θα ήταν 1/ 4.530.905.

Μια νίκη της Ολυμπιακής ομάδας χόκεϊ των ανδρών των ΗΠΑ το 1980 είχε απόδοση 1/ 1000.

Και μπορεί να είναι απίθανο να έρθει φέτος το τέλος του κόσμου, ωστόσο, καμιά φορά και το απίθανο γίνεται έτσι ξαφνικό πιθανό.

http://www.protothema.gr

Recommended For You