ΥΠΕΣΔΑ: Δημιουργία Κέντρων Κοινότητας

imagesΟ Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη με θέμα την θεσμοθέτηση των Κέντρων Κοινότητας στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη του Υπουργείου Εργασίας.

Ειδικότερα, η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Θεανώ Φωτίου προέβη σε ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣΔΑ αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα, το στάδιο στο οποίο σήμερα αυτό βρίσκεται και το πεδίο συνεργασίας των δύο Υπουργείων.

Στην σύσκεψη εκτός από τον κ. Κουρουμπλή και την κυρία Φωτίου, συμμετείχαν ο Υφυπουργός ΕΣΔΑ κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κώστας Πουλάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η ενημέρωση της Αναπληρώτριας Υπουργού αφορούσε στην δημιουργία των Κέντρων Κοινότητας που θα ενταχθούν στα προγράμματα ΕΣΠΑ και που αποτελούν, όπως είπε, τον κεντρικό άξονα της κοινωνικής πολιτικής.

Πρόκειται για έναν νέο θεσμό που θα είναι συνδεδεμένος με την Κοινωνική Υπηρεσία του κάθε Δήμου.

Θα αγκαλιάζει 8 μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες.

Παιδιά, Ηλικιωμένους, Ευάλωτες ομάδες, ΑΜΕΑ, Εξαρτημένους, Άστεγους, Άπορους, Ρομά.

Σε παρέμβασή του ο υφυπουργός κ. Μπαλάφας επεσήμανε: «Το ΥΠΕΣΔΑ έχει ξεκινήσει μια μεταρρυθμιστική προσπάθεια με μια μορφή διϋπουργικής συνεργασίας και ένα σκέλος αφορά στην κοινωνική πολιτική. Πρέπει, λοιπόν, να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων ειδικά στα πρώτα στάδια ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας».

Στην επισήμανση αυτή υπερθεμάτισε και η υπουργός, τονίζοντας ότι μόνο έτσι θα υλοποιηθεί αυτό το έργο.

http://www.aftodioikisi.gr

Recommended For You