Τώρα θα φορολογούν και τους έφηβους!!!

Υποχρεωτικά καλούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση είτε έχουν εισόδημα είτε όχι. όλοι οι νέοι άνω των 18 ετών, ακόμη κι αν είναι μαθητές Λυκείου, φοιτητές ή φαντάροι, μια απόφαση που κρύβει παγίδες και φορολογικές επιβαρύνσεις για τους ίδιους τους νέους, αλλά και για τους γονείς τους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» οι νέοι που είναι συνδικαιούχοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς των γονέων τους, θα πρέπει να δηλώσουν εισόδημα από τόκους καταθέσεων, ακόμη και αν το ποσό είναι 1 ευρώ!
Έτσι θα τους «χρεώνεται» αυτόματα τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ και θα πρέπει να προσκομίσουν αποδείξεις ύψους 750 ευρώ. Εάν δεν το πράξουν, απειλούνται με επιβολή φόρου ύψους 75 ευρώ. Αν το τεκμαρτό εισόδημα είναι άνω των 5.000 τότε οι νέοι θα επιβαρυνθούν με φόρο εισοδήματος τουλάχιστον 10% για το τμήμα του εισοδήματος που είναι πάνω από το ποσό αυτό.
Όσοι τώρα δεν έχουν στο όνομά τους κανένα περιουσιακό στοιχείο ούτε καν καταθέσεις σε κοινούς λογαριασμούς με τους γονείς τους, δεν θα επιβαρυνθούν με κάποιο ποσό.
Ωστόσο ακόμη και εκείνοι θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση, στην οποία θα εμφανίσουν μηδενικά τεκμαρτά εισοδήματα οπότε θα απαλλάσσονται από το ελάχιστο τεκμήριο των 3.000 ευρώ και θα παραμένουν σε κάθε περίπτωση αφορολόγητοι. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να εκδώσουν ΑΦΜ, εάν δεν έχουν ήδη.
http://www.newsbomb.gr

Recommended For You