Τρουφάκια καρότο – καρύδα

Καρότο και καρύδα σε πλήρη χρωματική (κυρίως) αρμονία και μετά γευστική, αφού πρώτα τρώει το μάτι. Μα πες μου τώρα ειλικρινά. Δεν είναι χάρμα? Τόσο πορτοκαλί και λευκά ταυτόχρονα! Ανοιξιάτικος συνδυασμός.

Το καρότο δεν το καταλαβαίνεις στη γεύση. Μην αγχώνεσαι εσύ, ο λίγο παραξενούλης που διαβάζεις. Υπάρχει εκεί για να δώσει απλά την υγρασία του και να κρατήσει ζουμερά τα τρουφάκια. Όπως συνήθως γίνεται με όλα τα λαχανικά όταν τα χρησιμοποιούμε σε γλυκά.

Βρήκα την ευκαιρία να τα δείξω τώρα τη Σαρακοστή, για να τους δώσεις σημασία, μιας και είναι νηστίσιμα. Πρέπει να τους δώσεις μια ευκαιρία γιατί αλλιώς εσύ θα χάσεις. Σκέφτηκα πως τώρα ήρθε η στιγμή τους να βγουν στη δημοσιότητα και να κλέψουν την παράσταση. Γιατί θα την κλέψουν, μην αυταπατάσαι. Δεν φτιάχτηκαν για να περνούν απαρατήρητα!

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟ – ΚΑΡΥΔΑ

Υλικά:

1) 1 κούπα καρότο βρασμένο, τριμμένο και στραγγισμένο
2) 1 κοφτή κούπα ζάχαρη
3) 1,5 κούπα καρύδα τριμμένη και επιπλέον καρύδα για το τύλιγμα

Μέθοδος:

Βράζουμε τα καρότα. Τα τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά και τα πιέζουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Βάζουμε τα καρότα σε ένα σουρωτήρι με πολύ λεπτές τρύπες και τα πιέζουμε να βγάλουν ότι έχει απομείνει από τα υγρά τους. Τα αφήνουμε όλο το βράδυ στο σουρωτήρι. Είναι πολύ βασικό να μην έχει το καρότο νερό όταν θα φτιάξουμε το γλυκό!!!

Την επόμενη μέρα, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το καρότο με τη ζάχαρη και την καρύδα. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.

Τέλος τυλίγουμε τα τρουφάκια σε καρύδα και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!!!

http://laxtaristessyntages.blogspot.gr

Recommended For You