Το Facebook λανσάρει πιλοτικό streaming πρόγραμμα για gamers

Όπως όλα δείχνουν o Mark Zuckerberg θέλει να εξουσιάσει κάθε πλευρά και άκρη του Internet αφού αυτή την φορά απλώνει τα χέρια του στους gamers. Tο Facebook λανσάρει ένα νέο πρόγραμμα στο οποίο θα μπορούμε να δούμε και φυσικά να μεταδώσουμε ζωντανά, games. H κίνηση φαίνεται να απειλεί το Twitch και το YouTube αφού όπως σε άλλη πλατφόρμα έτσι και εδώ το πρόγραμμα θα επιτρέπει στους Streamers να κερδίσουν χρήματα.

Το Facebook με μετρήσεις, είδε πως το Gaming είναι ένα μεγάλο μέρος της κοινότητας του, και θέλει με αυτόν τον τρόπο να προσεγγίσει περισσότερους δημιουργούς να ασχοληθούν με αυτό “μεταφέροντας”¨το κανάλι τους εκεί και παράλληλα να αποκτήσουν νέο κοινό.

To Facebook εξερευνά τρόπους ώστε οι δημιουργοί να λαμβάνουν μεγαλύτερα χρηματικά ποσά από κάθε άλλο format. Μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα συμμετέχουν και έχουν ξεκινήσει δοκιμαστικά Live ηχηρά ονόματα όπως οι Misses Mae, Doom49, The Warp Zone και StoneMountain64 ενώ για να πάρει κάποιος μέρος στο πρόγραμμα θα πρέπει να μπει σε μια μεγάλη και αυστηρή λίστα αναμονής.

Το πλάνο δεν θα ξεκινήσει ακόμη αφού σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση αφού το “μεγάλο μπαμ” θα γίνει στην PAX East αυτόν τον Απρίλιο. Όσοι γίνουν δεκτοί από το πρόγραμμα θα μπορούν να κάνουν αναμετάδοση σε ανάλυση 1080p και 60fps αντί των 720p/30fps όπου είναι η στάνταρ ποιότητα του Facebook Live.

Recommended For You