Το Bookia προτείνει… Εκεί που πετάξαν τα πουλιά

Βιβλίο Εκεί που πετάξαν τα πουλιά
Συγγραφέας Αγγελική Κακανιάρη
Κατηγορία Αισθηματικό μυθιστόρημα
Εκδότης Ωκεανός
Συντάκτης-ρια Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Πολλά τα μυθιστορήματα που κυκλοφορούν στην αγορά κάθε χρόνο. Αρκετοί γράφουμε… ξέροντας καλά πως δε θα μας διαβάσουν πολλοί! Γνωρίζουμε πως το αναγνωστικό κοινό είναι περιορισμένο. Κι εμείς όμως που γράφουμε… δε διαβάζουμε όσο θα «έπρεπε»! Ξέρεις τα ονόματα πολλών συγγραφέων… χωρίς να έχεις διαβάσει κάποιο έργο τους. Και μη μου πει κάποιος πως έχει διαβάσει όλους τους σύγχρονους συγγραφείς γιατί δε θα το πιστέψω! Μάλιστα πολλοί από αυτούς τους γραφιάδες βρίσκονται κάτω από την ίδια εκδοτική στέγη με σένα…

Με μένα δηλαδή!

Την Αγγελική Κακανιάρη – παρόλο που μέχρι σήμερα έχει εκδώσει τρία μυθιστορήματα από τις εκδόσεις Ωκεανός – δεν είχε τύχει ούτε να «την διαβάσω» ούτε να την συναντήσω.

Πάντα έλεγα πως θα διαβάσω κάποιο βιβλίο της…

Και ήρθε η ώρα!

Και η ώρα θεωρώ πως με αντάμειψε…

Cover_Ekei pou petaxan_teliko

Ένα ερωτικό μυθιστόρημα με ιστορικές αναφορές σε περιόδους της Κρητικής ιστορίας είναι το βιβλίο της. Στο τέλος μάλιστα η συγγραφέας μάς παραθέτει και μια βιβλιογραφία δύο σελίδων. Χρησιμοποιεί πολλές κρητικές λέξεις… για να «σε μπάσει» στο κλίμα του χωροχρόνου δίνοντας με παραπομπές στο κάτω μέρος των σελίδων και την απόδοσή τους στα Νέα Ελληνικά. Φαίνεται πως έχει διαβάσει με προσοχή όλα αυτά τα βιβλία για να είναι ακριβής στο ιστορικό μέρος του έργου της. Δεν το κατατάσσεις όμως αυτό το βιβλίο… στο ιστορικό μυθιστόρημα!

Το συναίσθημα νικά και βασιλεύει…

images

Τόπος του η Κρήτη… Μια κοπέλα φεύγει από το Λονδίνο και την Αθήνα και επιστρέφει στο πατρικό της γιαγιάς της. Το σπίτι στο χωριό έρημο και ξεχασμένο στον χρόνο… τα συναισθήματά της ηρωίδας μας εύθραυστα. Μόλις έχει χωρίσει από μία σχέση και προσπαθεί να αλλάξει τη ζωή της και να βρει τον εαυτό της. Η Ιόλη επιδιορθώνει το σπίτι και ξεκινά μια νέα ζωή… Το χωριό προσπαθεί να μάθει την ταυτότητά της και να διακρίνει αν έχει κάποια σχέση με την παλιά ιστορία. Την ιστορία που είχε ταράξει τους πάντες… Η γιαγιά της η Σαπφώ τής έχει μιλήσει για ένα ημερολόγιο που είναι κρυμμένο στο παλιό σπίτι. Είναι το ημερολόγιο της αδερφής της… τής Εριφύλης. Η Ιόλη το διαβάζει… και ζει μέσα από τις ανατροπές που επισκέπτονται την καθημερινότητά της την ιστορία της γυναίκας που έφυγε τόσο νέα από τη ζωή.

Η ιστορία της Ιόλης στο σήμερα και της Εριφύλης στο χθες ξετυλίγονται με τρόπο όμορφο από τη συγγραφέα και σου προκαλούν ευχαρίστηση και χαμόγελο. Αν και αυτά που μας διηγείται δεν είναι πράγματα ευχάριστα καταφέρνει με τη γλώσσα που χρησιμοποιεί και τον τρόπο που μπλέκει στην αφήγησή της το χθες και το σήμερα… να αφήνει μια γλύκα στον αναγνώστη.

Αγωνία για το τι θα ακολουθήσει, όμορφες περιγραφές, πληροφορίες για την ιστορία της Κρήτης, πάμπολλα συναισθήματα, αγάπη, ανατροπές απρόσμενες, έρωτας δίχως συμβιβασμούς.

Θριαμβεύει ο αγνός και αδιαπραγμάτευτος έρωτας!

Ο αληθινός έρωτας!

Σε τούτο το μυθιστόρημα ο άρρωστος έρωτας και οι συγγενείς του… βρίσκονται στο περιθώριο!

Πεθαίνουν!

Και με την αγάπη τι γίνεται;

Αληθινή και η αγάπη…

Μια ιστορία που νομίζεις πως είναι αληθινή, που θα μπορούσε να είναι αληθινή, που θα ήθελες τόσο… να είναι αληθινή.

Ανταμώνεις με μια ιστορία δίχως υπερβολές, με μια διήγηση που κινείται στέρεα μέσα στην απλότητά της και με ένα τέλος στο οποίο η κάθαρση… κυριαρχεί.

Recommended For You