Το πολύ νερό μπορεί να αποβεί θανατηφόρο, προειδοποιούν οι γιατροί

images

Η άποψη πως όσο περισσότερο νερό καταναλώνει ένας άνθρωπος, τόσο αυξάνονται τα οφέλη για την υγεία του, φαίνεται πως αμφισβητείται μετά από ένα περιστατικό στη Βρετανία. Μια 59χρονη γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο του «King’s College» με συμπτώματα λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος. Η ίδια αποκάλυψε στους γιατρούς πως είχε αυξήσει την κατανάλωση του νερού, καθώς έπινε κάθε μισή ώρα σχεδόν μισό λίτρο νερού.

Ωστόσο, αυτό προκάλεσε στον οργανισμό της υπονατριαιμία, μια κατάσταση που μπορεί να αποβεί ακόμα και μοιραία, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα. Με αφορμή αυτό το περιστατικό οι γιατροί φαίνεται πως αναρωτιούνται πλέον αν υπάρχει ένα «ασφαλές» όριο για την επιθυμητή πόση νερού.

Όπως τόνισε ο Dr Imran Rafi από το Royal College: «Η υπόθεση αυτή δείχνει πως ακόμα και η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες και αυτό είναι κάτι που όλοι οι γιατροί πρέπει να έχουν κατά νου». Ο Δημόσιος Οργανισμός Υγείας στη Βρετανία συμβουλεύει το κοινό να πίνει έξι με οκτώ ποτήρια νερού την ημέρα.

http://medicalnews.gr

Recommended For You