Το θαύμα της φύσης: Σπάνια ζέβρα με άσπρα πουά γεννήθηκε στην Κένυα

Μια σπάνια εικόνα της άγριας φύσης απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό ο Άντονι Τίρα στην Κένυα, φωτογραφίζοντας μια ζέβρα που γεννήθηκε με άσπρες βούλες στο σώμα της.

Το νεογέννητο ζώο θεωρείται το πρώτο του είδους του που εντοπίζεται με τα περίεργα σημάδια στο Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα στην Κένυα.

Ο φωτογράφος και ξεναγός του Πάρκου δήλωσε στην Daily Nation πως υπέθετε πως το ζώο είχε πιαστεί και είχε σημαδευτεί ώστε να μεταφερθεί αργότερα σε άλλο καταφύγιο.

Όταν, όμως, το παρατήρησε για αρκετή ώρα συνειδητοποίησε πως η ζέβρα έχει διαταραχές στην παραγωγή μελανίνης, γεγονός που εξηγεί τις βούλες στο σώμα της.

Ο μελανισμός είναι μια παράξενη γονιδιακή μετάλλαξη που προκαλεί την δημιουργία σκούρου χρώματος στο δέρμα και αποτελεί ουσιαστικά το αντίθετο του αλμπινισμού.

Οι φωτογραφίες από το σπάνιο ζώο δείχνουν τα σημάδια στο λαιμό και το στήθος του ενώ έχει μια εντελώς μαύρη πλάτη και λεπτές λευκές λωρίδες στα πόδια της.

Ο Παρμάλ Λιμέιν που ασχολείται με τη άγρια φύση δήλωσε πως παρόμοιες ζέβρες έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα εθνικά πάρκα και δεν έχουν επιβιώσει πάνω από 6 μήνες.

Recommended For You