Το Αρθρο της Ημερας: Γιατί η Αθήνα είναι η καλύτερη φοιτητούπολη;

imagesΜη προτρέξεις να διαφωνήσεις! Γνωρίζω τους ενδοιασμούς και τις ανησυχίες σου σχετικά με τη ζωή στην Αθήνα..! Είναι μια ζούγκλα από μπετό , μια τσιμεντούπολη χωρίς ταυτότητα, φοβάσαι να κυκλοφορήσεις, η εγκληματικότητα είναι στα ύψη κτλ. Στα περισσότερα από αυτά δεν διαφωνήσω αλλά η σαγηνευτική πλευρά της πρωτεύουσας με ταξιδεύει σε αλλιώτικα μέρη, σε κρυφές και ονειρικές πτυχές.

Αρκετά όμως με τα μέλια και τα ρομάντζα ήρθε ώρα για επιχειρηματολογία. Είναι η πιο «ανοιχτή» πόλη. Τι εννοώ με το επίθετο «ανοιχτή»; Στην Αθήνα ζει μια διαφορετική γκάμα ανθρώπων , διαφορετικές κουλτούρες, νοοτροπίες, ιδεολογίες. Όλη αυτή διαφορετικότητα είναι μεν φοβιστική αλλά τόσο μα τόσο γοητευτική ταυτόχρονα. Μια βόλτα στο μετρό, ένα χαλαρό περπάτημα στα Αναφιώτικα θα σε πείσει ανεπιφύλακτα καθώς θα συναντήσεις από τον κουλτουριάρη, τον κάγκουρα, τον εναλλακτικό ,τον αριστερό, μέχρι καιτον βλάχο κτλ.

Επίσης, η πρωτεύουσα μας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα διασκέδασης . Σίγουρα θα βρεις το μικρό καφενεδάκι ,το παραδοσιακό, που είναι ανοιχτό από το 1950, το lounge bar, ένα στέκι ροκάδων με βινύλια , το ταβερνάκι των φοιτητών με το ρακόμελα αλλά και μια πληθώρα άλλων μαγαζιών. Ακόμη, ένα στοιχείο που κάνει την Αθήνα ξεχωριστή είναι η μετάβαση από μια ατμόσφαιρα σε μια άλλη διαφορετική.

Ενώ περπατάς στην αγορά της Ερμού με τα άπειρα καταστήματα με έναν ανεξήγητο τρόπο μεταφέρεσαι σ’ ένα γραφικό μέρος της Αθήνας που δε θυμίζει τίποτα άλλο πάρα νησιώτικα σοκάκια. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η Πλάκα, τα Αναφιώτικα, o πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και χιλιάδες άλλα μέρη που θα σε αφήσω να τα ανακαλύψεις μόνος σου ψάχνοντας να βρεις το άλλο σου μισό ή επιθυμώντας να περάσεις 2-3 ώρες χαλάρωσης..

Καθώς μιλήσαμε παραπάνω σχετικά με τη διασκέδαση στην Αθήνα νομίζω πρέπει να αναφερθώ στους πολιτιστικούς θησαυρούς της πόλης. Για ένα πράγμα μιλούν οι περισσότεροι κάτοικοι της για την πληθώρα των πολιτιστικών επιλογών που έχουν και τις δυνατότητες που τους δίνονται μέσω αυτών. Θέατρα, φεστιβάλ φωτογραφίας, μουσικές συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής αλλά και νέων τεχνολογιών είναι μόνο λίγες από τις αστείρευτες πηγές πολιτιστικού πλούτου της Αθήνας.

Τι συμβουλή σας δίνω για να περάσετε μια φανταστική φοιτητική ζωή στην Αθήνα; Να έχετε όρεξη για νέες γνωριμίες και εμπειρίες και να είστε διαλλακτικοί απέναντι στους ανθρώπους που θα γνωρίσετε. Η Αθήνα είναι μια πανέμορφη πόλη παρά τους κινδύνους που ενέχει. Ίσως να τη παρομοίαζα με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Άλλωστε και τα τριαντάφυλλα έχουν αγκάθια.

ΣΥΚΙΑΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Recommended For You