Τι Είδους Άνθρωποι Είναι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά;

Είμαστε μια διεθνής οργάνωση που δεν σχετίζεται με άλλες θρησκευτικές ομάδες. Παρότι τα παγκόσμια κεντρικά γραφεία μας βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, η συντριπτική πλειονότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά ζουν σε άλλες χώρες. Στην πραγματικότητα, είμαστε περίπου οχτώ εκατομμύρια και διδάσκουμε την Αγία Γραφή σε πάνω από 230 χώρες, ανταποκρινόμενοι στα λόγια του Ιησού: «Αυτά τα καλά νέα της βασιλείας θα κηρυχτούν σε όλη την κατοικημένη γη για μαρτυρία σε όλα τα έθνη».—Ματθαίος 24:14.

imagesΑνεξάρτητα από το πού ζούμε, υπακούμε ευσυνείδητα στους νόμους, ενώ προσπαθούμε να παραμένουμε πολιτικά ουδέτεροι. Το κάνουμε αυτό επειδή εφαρμόζουμε την οδηγία που έδωσε ο Ιησούς στους Χριστιανούς να “μην είναι μέρος του κόσμου”. Έτσι λοιπόν, δεν συμμετέχουμε σε ζητήματα και δραστηριότητες που σχετίζονται με την πολιτική ούτε υποστηρίζουμε τον πόλεμο. (Ιωάννης 15:19· 17:16) Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, κάποιοι Μάρτυρες του Ιεχωβά φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και θανατώθηκαν επειδή δεν συμβίβασαν την ουδετερότητά τους. Κάποιος Γερμανός πρώην επίσκοπος έγραψε: «Μπορούν να ισχυριστούν δικαίως ότι μόνο αυτοί υπήρξαν οι κατ’ εξοχήν αντιρρησίες συνείδησης στο Τρίτο Ράιχ».

«[Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά] έχουν τεράστια ηθική δύναμη. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τέτοιους ανιδιοτελείς ανθρώπους ακόμα και για τα υψηλότερα πολιτικά καθήκοντα—αλλά δεν θα καταφέρουμε ποτέ να τους πείσουμε να το κάνουν αυτό. . . . Αναγνωρίζουν τις κυβερνητικές αρχές, αλλά πιστεύουν πως μόνο η Βασιλεία του Θεού είναι ικανή να λύσει όλα τα ανθρώπινα προβλήματα».—Εφημερίδα Nová Svoboda,Τσεχία.

Εντούτοις, δεν απομονωνόμαστε. Ο Ιησούς προσευχήθηκε στον Θεό σχετικά με τους ακολούθους του: «Δεν σε παρακαλώ να τους πάρεις από τον κόσμο». (Ιωάννης 17:15) Μπορεί λοιπόν να μας δείτε καθώς εργαζόμαστε, ψωνίζουμε και πηγαίνουμε σχολείο στην τοπική κοινότητα.

Recommended For You