Τι δεν ξέρατε για τους αριστερόχειρες

Κατά καιρούς ακούγονται διάφορες απόψεις για τους αριστερόχειρες και τις διαφορές τους με τους δεξιόχειρες, με κάποια από αυτά να ανήκουν στη σφαίρα της υπερβολής και κάθε άλλο παρά επιστημονικά να έχουν αποδειχθεί.

images

Ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία πιθανόν δεν ξέρετε και όντως ισχύουν για τους αριστερόχειρες με βάση έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε 10 παράξενα πράγματα που ισχύουν για όσους είναι αριστερόχειρες…

1. Είναι κατά 50% περισσότεροι άνδρες από τις γυναίκες

Κι όμως χωρίς να έχει αποδειχθεί ο λόγος φαίνεται ότι το «ασθενές» φύλο δεν κερδίζει αυτή τη «μάχη» και έχει λιγότερους αριστερόχειρες.

2. Δίδυμα αδέρφια αριστερόχειρες

Έρευνες έδειξαν ότι σε δίδυμα αδέρφια υπάρχει μεγαλύτερη τάση το ένα από τα δύο να είναι αριστερόχειρας.

3. Λέξεις με το… αριστερό

Μάλλον δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν 1.447 αγγλικές λέξεις που μπορούν να γραφτούν μόνο με το αριστερό χέρι σε ένα πληκτρολόγιο QWERTY. Αντίθετα μόλις 187 λέξεις μπορούν να γραφτούν μόνο με το δεξί.

4. Διάσημοι αριστερόχειρες

Είναι πολλοί και ιδιαίτερα γνωστοί. Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι έγραφαν με το αριστερό. Μεταξύ των πιο γνωστών είναι ο Αριστοτέλης, ο Νίτσε, η Ζαν ντ’ Αρκ, ο Αϊνστάιν, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Ιούλιος Καίσαρας, η Μαρί Κιουρί, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Φραντς Κάφκα και ο Μαρκ Τουέιν.

5. Αριστερόχειρες από τα παλιά χρόνια

Ίσως δεν σας έχει πάει το μυαλό αλλά οι αριστερόχειρες δεν υπάρχουν μόνο στη σύγχρονη εποχή. Έρευνες έδειξαν μάλιστα ότι υπήρχαν αριστερόχειρες Νεάντερνταλ και ήταν κι αυτοί μειοψηφία.

6. Προνομιούχοι αριστερόχειρες πολιτικοί

Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Δανία έδειξε ότι οι αριστερόχειρες πολιτικοί έχουν αβαντάζ στα τηλεοπτικά debate, γιατί ο ανθρώπινος εγκέφαλος τείνει να εκλαμβάνει τις χειρονομίες των δεξιών χεριών ως «καλές» κι εκείνες των αριστερών ως «κακές». Η εικόνα που προβάλλει η τηλεόραση όμως είναι στην ουσία αντεστραμμένη, οπότε οι αριστερόχειρες πολιτικοί καταλήγουν να λαμβάνουν περισσότερες ψήφους.

7. Ζουν λιγότερο

Περίπου 9 χρόνια λιγότερα κατά μέσο όρο ζουν οι αριστερόχειρες από τους δεξιόχειρες σύμφωνα με έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί πριν από αρκετά χρόνια.

8. Είναι πιο δημιουργικοί

Οι αριστερόχειρες λένε οι επιστήμονες τείνουν να επιλέγουν πιο δημιουργικά επαγγέλματα και μάλιστα διαπρέπουν σε αυτά περισσότερο σε σχέση με τους δεξιόχειρες.

9. Κάνουν περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι αριστερόχειρες έχουν την ικανότητα να κάνουν περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα, ενώ φαίνεται ότι αυτό συμβαίνει γιατί αναπτύσσουν καλύτερη τρισδιάστατη αντίληψη.

10. Συνέρχονται πιο γρήγορα από εγκεφαλικά επεισόδια

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα επιβεβαιώνει μια παλιότερη που λέει ότι ανάμεσα σε δεξιόχειρες και αριστερόχειρες οι τελευταίοι έχουν την τάση να αναρρώνουν γρηγορότερα μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πηγή: newsbeast.gr

Recommended For You