Τιμητική Διάκριση στους Μάρτυρες για το Βιβλικό Εκπαιδευτικό τους Έργο σε Φυλακές του Μεξικού

imagesΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ—Αξιωματούχοι της πολιτείας Μπάχα Καλιφόρνια απένειμαν στους Μάρτυρες του Ιεχωβά τιμητική διάκριση για το Βιβλικό εκπαιδευτικό έργο που κάνουν σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Το σχετικό έγγραφο υπέγραψε ο υπουργός δημόσιας τάξης, Ντανιέλ Ντε Λα Ρόσα Ανάγια και ο γενικός γραμματέας που είναι αρμόδιος για το σωφρονιστικό σύστημα, Γεζούς Έκτορ Γκριχάλβα Τάπια.

Η διάκριση ανέφερε τα εξής: «Μέσω του υπουργού δημόσιας τάξης, η κυβέρνηση εκφράζει την εκτίμησή της στους Μάρτυρες του Ιεχωβά για το ανεκτίμητο έργο τους και την υποστήριξη που προσφέρουν με επιμέλεια και αφοσίωση στην κοινωνία της Μπάχα Καλιφόρνια, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κρατουμένων και στην επιτυχή επανένταξή τους στην κοινωνία».

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά επισκέπτονται σε τακτική βάση αρκετά σωφρονιστικά ιδρύματα στην Μπάχα Καλιφόρνια, μεταξύ των οποίων και ένα στο Μεχικάλι, το οποίο άρχισαν να επισκέπτονται το 1991 έπειτα από αίτημα κάποιου κρατουμένου. Σε συνέντευξη που έδωσε στους Μάρτυρες, ο διευθυντής του Κέντρου Κοινωνικής Αποκατάστασης του Μεχικάλι, Γεζούς Μανουέλ Λόπες Μορένο, δήλωσε: «Τόσο οι επισκέψεις σας όσο και το ενδιαφέρον που δείχνετε για αυτούς [τους κρατουμένους] μάς βοηθάει να τους δίνουμε τη δύναμη να πουν: “Είμαστε άνθρωποι. Έχουμε αξία επειδή, όταν έρθει η ώρα, θα επανενταχθούμε στην κοινωνία και πρέπει να είμαστε παραγωγικά μέλη της”. . . . Είμαι βαθύτατα ευγνώμων για την υποστήριξή σας».

Ο Γαμαλιέλ Καμαρίγιο, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Μεξικό, είπε: «Το κύριο έργο των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι να βοηθούν ανθρώπους, μεταξύ αυτών και τους κρατουμένους, να κατανοήσουν τι διδάσκει η Αγία Γραφή. Μια τοπική εκκλησία των Μαρτύρων στο Μεχικάλι ανέφερε ότι τουλάχιστον οχτώ άτομα βαφτίστηκαν ως Μάρτυρες του Ιεχωβά ενώ εξέτιαν ποινές φυλάκισης στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Μεχικάλι. Πιστεύουμε ότι κάθε άνθρωπος, άσχετα με το παρελθόν και τις περιστάσεις του, πρέπει να έχει την ευκαιρία να ωφεληθεί από τη Βιβλική εκπαίδευση».

Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:

Διεθνές Γραφείο Ενημέρωσης: J. R. Brown, τηλ. +1 718 560 5000

Μεξικό: Gamaliel Camarillo, τηλ. +52 555 133 3048

http://www.jw.org/el

Recommended For You