Τιμητική Διάκριση σε Πατέρα και Γιο για τη Συμβολή τους στη Διάσωση Τριών Αντρών από Φλεγόμενο Αυτοκίνητο

imagesΖΕΛΤΕΡΣ, Γερμανία—Ο Αντρέας Μπονκ, ο οποίος είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά, καθώς και ο γιος του, ο Γιόριμ, ήταν μεταξύ αυτών που, στις 16 Απριλίου 2015, έλαβαν τιμητικές διακρίσεις για τη συμβολή τους στη διάσωση τριών ανθρώπων από ένα αυτοκίνητο που είχε τυλιχτεί στις φλόγες εξαιτίας τροχαίου δυστυχήματος. Η απονομή των τιμητικών διακρίσεων έγινε στα πλαίσια μιας τελετής στην οποία παρευρέθηκε ο υπουργός εσωτερικών του Ομόσπονδου Κρατιδίου του Μπάντεν-Βίρτεμπεργκ, στη νοτιοδυτική Γερμανία, καθώς και οι δήμαρχοι των πόλεων Όμπερσουλμ και Βάιμπλινγκεν, στις οποίες κατοικούν οι τιμηθέντες. Ο Ράινχολντ Γκαλ, Υπουργός Εσωτερικών, (φωτογραφία στην αρχή του άρθρου, τρίτος από τα δεξιά) απένειμε στον Αντρέας Μπονκ το Μετάλλιο του Ομόσπονδου Κρατιδίου του Μπάντεν-Βίρτεμπεργκ, που απονέμεται σε άτομα τα οποία έσωσαν τη ζωή κάποιου συνανθρώπου τους (Lebensrettungsmedaille des Landes Baden-Württemberg). Η σύζυγος του κ. Μπονκ, Κριστιάνε, (φωτογραφία στην αρχή του άρθρου, στο κέντρο) παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του, επειδή την ημέρα της τελετής εκείνος νοσηλευόταν για λόγους που δεν σχετίζονταν με το συμβάν. Στην ίδια τελετή, ο δήμαρχος του Όμπερσουλμ, Τίλμαν Σμιντ (φωτογραφία στην αρχή του άρθρου, άκρη αριστερά), απένειμε στον Γιόριμ Μπονκ (φωτογραφία στην αρχή του άρθρου, στο κέντρο) ένα Πιστοποιητικό Τιμητικής Διάκρισης (Ehrungsurkunde).

Γιόριμ, Κριστιάνε και Αντρέας Μπονκ. Την ημέρα της τελετής, ο Αντρέας νοσηλευόταν για λόγους που δεν σχετίζονταν με το συμβάν
Γιόριμ, Κριστιάνε και Αντρέας Μπονκ. Την ημέρα της τελετής, ο Αντρέας νοσηλευόταν για λόγους που δεν σχετίζονταν με το συμβάν

Στις 11 Μαΐου 2014, ο Αντρέας και ο Γιόριμ Μπονκ πήγαιναν σε μια μεγάλη συγκέντρωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά για Βιβλική εκπαίδευση, στην οποία ο Αντρέας επρόκειτο να εκφωνήσει μια ομιλία βασισμένη στην Αγία Γραφή. Ενώ κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο, είδαν ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα. Τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες είχαν παγιδευτεί σε ένα αυτοκίνητο που είχε ανατραπεί και είχε τυλιχτεί στις φλόγες. Πατέρας και γιος, καθώς και άλλα δύο άτομα, σταμάτησαν για να βοηθήσουν. Ο Αντρέας διακινδύνεψε τη ζωή του στην προσπάθειά του να απεγκλωβίσει τους επιβάτες από το φλεγόμενο αυτοκίνητο μέχρι να φτάσει στο σημείο του ατυχήματος η αστυνομία, η πυροσβεστική και το ασθενοφόρο. Δυστυχώς, ο ένας από τους στρατιώτες πέθανε. Σε άρθρο που δημοσίευσε για το περιστατικό το περιοδικό Sulmtaler Woche ανέφερε ότι ο κ. Γκαλ είπε: «Ενεργήσατε με τόλμη και θάρρος, χωρίς να σκεφτείτε ούτε στιγμή τον εαυτό σας». Ο κ. Σμιντ πρόσθεσε: «Όλοι εμείς, οι κάτοικοι του Όμπερσουλμ, είμαστε περήφανοι για εσάς».

imagesΦωτογραφία από το σημείο του δυστυχήματος.

Ο Αντρέας Μπονκ εξήγησε τι ήταν αυτό που τον υποκίνησε να κάνει μια τόσο γενναία πράξη: «Σταμάτησα στο σημείο του ατυχήματος επειδή ενδιαφέρομαι πραγματικά για τους συνανθρώπους μου. Για εμένα, κάθε ζωή είναι πολύτιμη. . . . Αν εγώ ή κάποιος συγγενής μου βρεθεί ποτέ σε παρόμοια κατάσταση, ελπίζω ότι οι άλλοι θα έχουν την καλοσύνη και το θάρρος να βοηθήσουν». Ο Γιόριμ πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να μην αγνοούμε τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη».

Η τελετή απονομής των τιμητικών διακρίσεων έλαβε χώρα στο Δημαρχείο του Όμπερσουλμ. Η γερμανική εφημερίδα STIMME.de δημοσίευσε ένα άρθρο για την τελετή και παρέθεσε τα λόγια του δημάρχου του Βάιμπλινγκεν, Αντρέας Έσκι (φωτογραφία στην αρχή του άρθρου, δεύτερος από δεξιά): «Να νιώθετε υπερήφανοι για ό,τι κάνατε. Η πόλη του Βάιμπλινγκεν είναι υπερήφανη που έχει τέτοιους πολίτες. Είστε πρότυπα για την κοινωνία μας».

πηγή

Recommended For You