Τα λόγια του Χόκινγκ ταξιδεύουν στο διάστημα σε μουσική Β. Παπαθανασίου

Μία διαφορετική μουσική εκπομπή, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουνίου, μετά από την τελετή κατά τη διάρκεια της οποίας οι στάχτες του Στίβεν Χόκινγκ θα τοποθετηθούν ανάμεσα σε δύο άλλους γίγαντες της επιστήμης, τον Νεύτωνα και τον Δαρβίνο στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ.

Επιλεγμένα λόγια του διάσημου βρετανού κοσμολόγου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 76 ετών, θα μεταδοθούν στο διάστημα προς την κατεύθυνση της πλησιέστερης μαύρης τρύπας, με συνοδεία μουσικής του έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Όπως δήλωσε η οικογένεια του Χόκινγκ, σύμφωνα με το BBC, η δορυφορική εκπομπή στο διάστημα θα είναι ένα «μήνυμα ειρήνης και ελπίδας, για την ενότητα και την ανάγκη μας να ζούμε μαζί με αρμονία σε αυτόν τον πλανήτη».

«Στόχος» της εκπομπής θα είναι η μαύρη τρύπα 1A 0620-00, που βρίσκεται σε ένα διπλό σύστημα μαζί με ένα μικρό άστρο. Πρόκειται, σύμφωνα με την κόρη του, Λούσι, «για μία όμορφη και συμβολική χειρονομία, που δημιουργεί έναν δεσμό ανάμεσα στην παρουσία του πατέρα μας σε αυτόν τον πλανήτη, στην επιθυμία του να πάει στο διάστημα και στην εξερεύνηση του σύμπαντος στο μυαλό του».

Ένα CD με τη μουσική και τα λόγια θα δοθεί σε όλους όσοι παρευρεθούν στην τελετή, την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν περίπου 1.000 άνθρωποι, επώνυμοι και μη.

Recommended For You