Τα «έξυπνα» κρυφά μηνύματα σε εταιρικά logo

Η διαφήμιση αποτελεί σίγουρα μια..παρεξηγημένη τέχνη στην υπηρεσία του εμπορίου και πολλές φορές τα logo εταιρειών είναι τόσο ξεχωριστά επιτυχημένα που αποτυπώνονται στο μυαλό μας πριν καλά-καλά το καταλάβουμε. Αυτό βέβαια που συχνά δεν προσέχουμε, μέχρι κάποιος να μας το επισημάνει, είναι πως σε αρκετά logo υπάρχουν και κρυμμένα μηνύματα…

BMW

bmw logo

Η εταιρεία έχει παρελθόν στην αεροναυπηγική βιομηχανία και έτσι το logo παραμένει πιστό στην ιστορία της. Εξ ου και η προπέλα εν κινήσει που σχηματίζεται με τα δύο λευκά τρίγωνα ενώ τα δύο μπλε τρίγωνα συμβολίζουν τον ουρανό

Vaio

vaio logo

Το V και το Α στο συγκεκριμένο logo έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να μοιάζει με αναλογικό σήμα και το ΙΟ σχεδιάστηκε με τον συγκεκριμένο τρόπο ώστε να θυμίζει τους αριθμούς 1 και 0 ώστε να «αντιπροσωπεύει» το ψηφιακό σήμα.

Kolner Zoo

kolner zoo

Αναμφίβολα είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα logo αφού στα «κενά» του πράσινου ελέφαντα εμφανίζονται ένας ρινόκερος και μια καμηλοπάρδαλη αλλά και δύο κωδωνοστάσια του Καθεδρικού Ναού της Κολωνίας που είναι και το πιο αναγνωρίσιμο στοιχείο της πόλης.

FedEx

fedex logo

Η εταιρεία έχει κρύψει στο logo της ένα βέλος που σχηματίζεται στο κενό που δημιουργείται μεταξύ του Ε και του x και κατά τον δημιουργό συμβολίζει τη διαρκή κινητικότητα της εταιρείας και και την ταχύτητα παράδοσης.

Amazon

images

Το κίτρινο βέλος που υπογραμμίζει τα γράμματα από το a έως το z θέλει να συμβολίσει την μεγάλη ποικιλία προϊόντων που προσφέρει η εταιρεία αφού αυτά είναι το πρώτο και το τελευταίο γράμμα στην αγγλική αλφάβητο. Το βέλος όμως σχηματίζει και ένα χαμόγελο που κατά πολλούς αποτελεί το χαμόγελο στο πρόσωπο ενός ικανοποιημένου πελάτη.

Pinterest

pinterest

Σίγουρα δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη αλλά για όσους δεν το έχουν προσέξει το P μοιάζει με πινέζα…και πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς αφού το Pinterest έχει ως «βασική αποστολή» να βοηθήσει τους χρήστες του να «καρφιτσώσουν» web clippings στην προσωπική τους.

Gillette

gillette

Εάν κάποιος κοιτάξει πολύ προσεκτικά το logo της εταιρείας θα προσέξει πως το G και i φαίνεται σαν να είναι…κομμένα. Τα σημεία αυτά θέλουν να συμβολίσουν την ακρίβεια με την οποία ξυρίζει ένα ξυραφάκι της εταιρείας αλλά και το πόσο κοφτερά είναι.

Toblerone

toblerone

Η μάρκα Toblerone «κατάγεται» από τη Βέρνη της Ελβετίας που είναι επίσης γνωστή ως η πόλη των αρκούδων. Η αρκούδα λοιπόν εντοπίζεται και στο βουνό που υπάρχει πάνω από τη λέξη Toblerone .

www.huffingtonpost.gr

Recommended For You