Στη μνήμη της 11ης Σεπτεμβρίου

Οι ΗΠΑ τιμούν σήμερα την 15η επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 με τελετές που έχουν διοργανωθεί να γίνουν στην μνήμη των θυμάτων, κυρίως στην Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον.
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους τήρησαν ενός λεπτού σιγή στους κήπους του Λευκού Οίκου. Ο Ομπάμα αναμένεται επίσης να εκφωνήσει ομιλία στο Πεντάγωνο, τον έναν από τους στόχους των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.
Στην Νέα Υόρκη, οι συγγενείς των θυμάτων των επιθέσεων στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου (WTC) συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Σημείο Μηδέν. Ο τότε δήμαρχος της πόλης Ρούντολφ Τζουλιάνι δάκρυσε την ώρα που άρχιζε η τελετή στην μνήμη των θυμάτων με την τήρηση ενός λεπτού σιγή στις 08:46 (15:46 τοπική ώρα), ακριβώς την ώρα που το ένα από τα αεροσκάφη στα οποία είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία έπεσε πάνω στον έναν από τους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.
Σχεδόν 3.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη, στο Πεντάγωνο και στο Σάνκσβιλ, στην Πενσιλβάνια.
Δηλώσεις Ομπάμα
Οι ΗΠΑ “εξακολουθούν να πονούν”, δεκατρία χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
“Προσευχόμαστε για όλους αυτούς που μας πήραν, σχεδόν 3.000 αθώες ψυχές”, δήλωσε ο Ομπάμα σε τελετή που έγινε στην μνήμη των θυμάτων στο Πεντάγωνο, το οποίο είχε αποτελέσει στόχο του ενός εκ των τεσσάρων αεροσκαφών στα οποία είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία από μέλη της Αλ Κάιντα.
“Οι καρδιές μας εξακολουθούν να πονούν για το μέλλον που τους έκλεψαν, από τους γονείς που θα γνώριζαν την ευτυχία να γίνουν παππούδες, από τους πατέρες και τις μητέρες που θα γνώριζαν την χαρά να δουν τα παιδιά τους να παίρνουν πτυχίο, τους γιους και τις κόρες που θα μεγάλωναν, που θα παντρεύονταν ίσως, θα αποκτούσαν παιδιά”, συνέχισε ο πρόεδρος, ο οποίος είχε καταθέσει λίγο νωρίτερα ένα στεφάνι με λευκά λουλούδια κοντά στο μνημείο το οποίο έχει εγερθεί στην μνήμη των 184 ανθρώπων που σκοτώθηκαν εκεί πριν από 12 χρόνια.
Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς “να βρουν την δύναμη να αντιμετωπίσουν τις απειλές που εξακολουθούν να υπάρχουν, ακόμη κι αν είναι ίσως διαφορετικές απ’ ό,τι ήταν πριν από 13 χρόνια”. “Όσο ορισμένοι θα θέλουν να επιτεθούν στους συμπολίτες μας, εμείς θα παραμένουμε σε επαγρύπνηση και θα υπερασπιζόμαστε την χώρα μας”, διαβεβαίωσε.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Recommended For You