Στίβεν Χόκινγκ: «Δεν υπάρχει παράδεισος ή μετά θάνατον ζωή»

imagesΟ αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ μίλησε για το θάνατο και την ανυπαρξία της μεταθανάτιου ζωής σε συνέντευξή του στη Guardian, την Πέμπτη 12 Μαϊου. Ο 69χρονος Βρετανός βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα απο την ηλικία των 21 χρόνων, καθώς πάσχει απο μία ασθένεια του νευρομυικού συστήματος.

Οι γιατροί είχαν πληροφορήσει τον Χόκινγκ οτι είχε περιθώριο δύο χρόνια ζωής το 1962. Ο ίδιος διέψευσε τους γιατρούς, έζησε και έγινε ένας σπουδαίος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και επίτιμο μέλος του “Conville and Cauius College”.

Ο Χόκινγκ δεν πιστεύει στη μεταθανάτιο ζωή παρα μόνο στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ανθρώπου κατά τη διάρκεια της ζωής του, “δεν υπάρχει παράδεισος ή μετά θάνατον ζωή, αυτό είναι ένα παραμύθι για όσους φοβούνται το σκοτάδι…” δήλωσε στη συνέντευξή του.

Ο Βρετανός αστροφυσικός που μετακινείται με αναπηρική καρέκλα και επικοινωνεί μέσω υπολογιστή και φωνητικού συνθεσάιζερ έχει ζήσει με την αναμονή του πρόωρου θανάτου τα τελευταία 49 χρόνια. Παρόλα αυτά δηλώνει “Δε φοβάμαι το θάνατο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν βιάζομαι να πεθάνω. Έχω τόσα πολλά που θέλω να κάνω πρώτα.”

Τον περασμένο Ιούνη είχε δηλώσει επίσης οτι δεν πιστεύει στην ύπαρξη θεού κι οτι μόνο επιστήμη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως οι νόμοι του “Θεού”. Μάλιστα είχε υπογραμμίσει ” Το χέρι του Θεού δεν ήταν απαραίτητο για να δημιουργηθεί το σύμπαν, το οποίο σχηματίσθηκε από μόνο του, με τη λογική των νόμων της φυσικής”.

http://tvxs.gr

Recommended For You