Σπάνιο ντοκουμέντο από την πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης

Ένα φοβερό ντοκουμέντο από τις μέρες της πυρκαγιάς της Θεσσαλονίκης που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς για να δει πώς ήταν και πώς διαμορφώθηκε η πόλη από αυτό το γεγονός.

Γράφει ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ilan Solomon σε σχόλιο του ”Ένα σπάνιο ντοκουμέντο: ένα βίντεο που γυρίστηκε τις μέρες της μεγάλης πυρκαγιάς της Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι του 1917.

Fire in Thessaloniki / Požar u Solunu from Jugoslovenska kinoteka on Vimeo.

Μια πυρκαγιά που έκαψε πάνω από 9.500 σπίτια, αλλάζοντας οριστικά τη μορφή και την ιστορία της πόλης. Γυρίστηκε από το τμήμα κινηματογράφου του Σερβικού στρατού του συνταγματάρχη Mika Mihajloviç. Η μεγάλη φωτιά έκαψε ολόκληρη την εβραϊκή συνοικία.” {84news.gr}

Recommended For You

About the Author: admin

Ο Άγγελος Φίσκιλης ασχολείται με την Κοινωνική Οικονομία σαν σύμβουλος ανάπτυξης κοινωνικής επιχειρηματικότητας από το 2012, είναι μέλος 3 κοινωνικών επιχειρήσεων και διαχειρίζεται την ενημερωτική πύλη KoinSEp.Org που είναι το σημείο αναφοράς για όποιον αναζητά ενημέρωση για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις στο Διαδίκτυο, επίσης του ανήκει και διαχειρίζεται την ιστοσελίδα EllinikaProionta.Gr που παρουσιάζει Έλληνες παραγωγούς. Είναι διαπιστευμένος Αστυνομικός συντάκτης και δημοσιογραφεί εδώ και 10 χρόνια.