Ρόφημα τσαγιού τα οφέλη και τι μπορώ να κάνω τα χρησιμοποιημένα φακελάκια;

Περιέχει αντιοξειδωτικά, που μάχονται τις ελεύθερες ρίζες, που με την σειρά τους ενοχοποιούνται για τον καρκίνο
Βοηθάει στην αποσυμφόρηση και την σκλήρυνση των αρτηριών και μάχεται την θρόμβωση
Βοηθάει στο κυκλοφοριακό και μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακά
Βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερίνης
Βοηθάει στην εξισορρόπηση της αρτηριακής πίεσης
Καταπραΰνει το πεπτικό σύστημα
Χωρίς ζάχαρη, ανακουφίζει από την διάρροια
Ωφελεί στις περιπτώσεις ρευματοειδούς αρθρίτιδας (πράσινο τσάι)
Το πράσινο τσάι πάλι, βοηθάει την καύση των επί πλέον θερμίδων, σε περιπτώσεις δίαιτας και βελτιώνει τον μεταβολισμό των τροφών.
Βοηθάει στην πρόληψη της πλάκας και της τερηδόνας (πράσινο τσάι).
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Βοηθάει στην ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα
Γίνεται πολύ κουβέντα τελευταία για τα οφέλη από το ρόφημα τσαγιού και ιδιαίτερα για το πράσινο τσάι. Τώρα θα ασχοληθούμε με το τι μπορούμε να κάνουμε με τα φύλλα του τσαγιού, που μένουν, όταν φτιάξουμε το τσαγάκι μας.
Να μερικές ιδέες:
Κατ” αρχήν ξαναχρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε τσάϊ. Κάθε φακελάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί 3 φορές. Την πρώτη φορά, αφήνετε το φακελάκι στο ζεστό νερό, να τραβήξει 2 λεπτά. Την δεύτερη φορά αφήστε το 4 λεπτά και την τρίτη φορά 6 λεπτά. Εναλλακτικά, αφήστε το φακελάκι, την πρώτη φορά να τραβήξει 4 λεπτά, αλλά σε 3 φλυτζάνια νερό, αλλοιώς θα είναι πολύ δυνατό
Φυλάξτε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια του τσαγιού και χρησιμοποιήστε τα για τις σακούλες κάτω από τα μάτια και τους μαύρους κύκλους. Κλείστε τα μάτια και βάλτε τα υγρά φακελάκια πάνω στα βλέφαρα, για 5-15 λεπτά. Τα ενεργά συστατικά του τσαγιού θα βοηθήσουν στην σύσφιξη των κάτω βλεφάρων και στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων. Οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι είναι ένα πρόβλημα με πολλά αίτια, το τσάϊ θα βοηθήσει μεν άμεσα αλλά για μόνιμα αποτελέσματα, πρέπει να βρεθούν τα αίτια, που προκαλούν αυτό το φαινόμενο. Αν οφείλεται απλά σε κούραση ή αϋπνία, τότε ένας καλός ύπνος θα βοηθήσει επίσης.
Αδειάστε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια στις γλάστρες και τα φυτά σας. Τα φυτά σας θα σας ευγνωμονούν. Ιδιαίτερα τα κρεμαστά φυτά, θα χρειαστούν λιγότερο πότισμα, γιατί το τσάϊ, θα τα βοηθήσει να συγκρατήσουν περισσότερη υγρασία.
Περάστε με τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια του τσαγιού ένα έπιπλο και το ξύλο θα κάνει διχρωμίες και αποχρωματισμούς όπως τα παλιά, αντικέ έπιπλα.
Ξεπλένοντας το πρόσωπο με λίγο αραιό τσάϊ, φτιαγμένο από τα χρησιμοποιημένα φακελάκια, λένε ότι βοηθάει στο κλείσιμο των πόρων μετά τον καθαρισμό, στην σύσφιξη του δέρματος και στην καταπολέμηση της χαλάρωσης.
Λόγω των αντι-βακτηριδιακών ιδιοτήτων του, θεωρείται ότι καταπολεμά και την ακμή
Το πράσινο τσάϊ, καταπολεμά την ουλίτιδα, την δημιουργία οδοντικής πλάκας και την άσχημη αναπνοή.
Βάλτε το χρησιμοποιημένο τσάϊ σ” ένα ανοιχτό βαζάκι, μέσα στο ψυγείο για να απορροφήσει τις οσμές
Στεγνώστε λίγα χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού και τρίψτε τα μέσα στην άμμο της γάτας. Δεν θα μυρίζει. Επίσης ρίξτε λίγα στεγνά φύλλα τσαγιού, στο σπιτάκι του σκύλου, κάτω από το στρώμα του και σε όλο το δάπεδο. Όχι μόνο εμποδίζει τις δυσάρεστες οσμές αλλά είναι και δυσάρεστο στους ψύλλους.
http://proionta-tis-fisis.blogspot.com

Recommended For You