Πώς Χρηματοδοτείται το Έργο των Μαρτύρων του Ιεχωβά;

imagesΤο έργο κηρύγματος χρηματοδοτείται κυρίως από προαιρετικές συνεισφορές των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Στις συναθροίσεις μας δεν περιφέρεται δίσκος ούτε ζητείται από τα μέλη της εκκλησίας να δίνουν δέκατα. (Ματθαίος 10:7, 8) Αντιθέτως, αν κάποιος θέλει να κάνει μια συνεισφορά, μπορεί να τη ρίξει στα κουτιά που υπάρχουν για αυτόν το σκοπό στους χώρους των συναθροίσεών μας. Το όνομά του όμως δεν γίνεται γνωστό.

Ένας λόγος για τον οποίο καταφέρνουμε να καλύπτουμε τα έξοδα του έργου μας με αυτές τις συνεισφορές είναι ότι δεν έχουμε κληρικούς που πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους. Επιπλέον, οι Μάρτυρες δεν πληρώνονται για να πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι, οι δε χώροι λατρείας μας είναι απλοί και λιτοί.

Οι συνεισφορές που στέλνονται στα κατά τόπους γραφεία των Μαρτύρων του Ιεχωβά χρησιμοποιούνται για τη βοήθεια πληγέντων από φυσικές καταστροφές, για τη φροντίδα των ιεραποστόλων και των περιοδευόντων επισκόπων μας, για την κατασκευή οίκων λατρείας σε αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς και για την εκτύπωση και αποστολή Αγίων Γραφών και άλλων Χριστιανικών εκδόσεων.

Ο καθένας αποφασίζει προσωπικά αν θέλει να συνεισφέρει για την κάλυψη των τοπικών εξόδων, για το παγκόσμιο έργο μας ή και για τα δύο. Η κάθε εκκλησία συντάσσει τακτικά οικονομικό απολογισμό για την ενημέρωση των μελών της.

πηγή

Recommended For You