Πώς να καταλάβεις ότι σε ακολουθεί ψεύτικο προφίλ στα social media

Μπορεί οι πλατφόρμες να κάνουν ό,τι μπορούν για να περιορίσουν τα ψεύτικα προφίλ, ωστόσο αυτά υπάρχουν για πολλούς και διάφορους λόγους.

Για παράδειγμα, υπάρχουν ψεύτικα accounts στο Instagram που έχουν δημιουργηθεί για να κάνουν likes και comments ελεύθερα, κάνοντας κάθε φορά «πόλεμο» σε έναν celebrity ή μια εταιρία και υπάρχουν και ορισμένα accounts που έχουν δημιουργηθεί απλά για να σε… παρακολουθούν!

Είναι το σημείο όπου έχουμε κάτω από το όνομά μας και την φωτογραφία και μερικά στοιχεία για εμάς. Επομένως, η π.χ. «Μαρία Παπαδοπούλου» που σε ακολούθησε είτε δεν έχει κάποια περιγραφή στο bio της είτε έχει ένα quote τύπου «Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό»… για να αφήσει και το μυστήριο να αιωρείται.

Αν το προφίλ αυτό δεν έχει φωτογραφία, τότε κατά 99% είναι ψεύτικο. Επίσης, σε συνδυασμό με άλλα σημάδια αν έχει φωτογραφία από ταινία ή κάποια φωτογραφία από το google ή μια πολύ, πολύ μακρινή και γυρισμένη πλάτη… τότε μάντεψε!

Ή έχει για posts quotes ή τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Συνήθως κρατά κλειστό το προφίλ και όχι δημόσιο για… ευνόητους λόγους κι αν το κάνεις follow και σε δεχτεί τότε θα δεις ό,τι δεν υπάρχει σε καμία φωτογραφία κάποιο πρόσωπο, ούτε σχόλια, ούτε likes. Δεν γίνεται να μην έχει φίλους… απλά έχει φτιάξει το συγκεκριμένο προφίλ με σκοπό. Και μάντεψε… δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει Insta Story σου γιατί ο σκοπός του είσαι εσύ!

Ακολουθεί πολλά accounts, τυχαία για να μην «καρφωθεί». Έχει τυχαίους ανθρώπους και μέσα σε αυτούς…. βρήκε και σένα! Ωστόσο, δεν έχετε κανέναν κοινό φίλο δεν τον γνωρίζεις από πουθενά και δεν σου θυμίζει τίποτα.

Παράλληλα, τον ακολουθούν ελάχιστοι άνθρωποι τους οποίους φυσικά έχει δεχτεί για… ξεκάρφωμα ή δεν τον ακολουθεί κανένας και τότε αυτό το «καμπανάκι» είναι ακόμη πιο δυνατό.

Αν υποψιάζεσαι πως το προφίλ που σε ακολουθεί έχει δημιουργηθεί πρόσφατο και είναι ψεύτικο, τότε μην το δεχτείς να σε ακολουθήσει. Επίσης, αν έχεις δημόσιο το προφίλ σου και σε ακολουθήσει αυτομάτως ένα τέτοιο account μπορείς να το κάνεις και μπλοκ κι αναφορά!

Recommended For You