Πώς να καθαρίσεις εύκολα και αποτελεσματικά την μπανιέρα σου

imagesΟι λεκέδες στην μπανιέρα είναι πολλές φορές δύσκολο να βγουν και το ξέρεις. Αυτό όμως που δεν ξέρεις είναι πως υπάρχει τρόπος να τους καθαρίσεις εύκολα!

Πρώτο σημαντικό βήμα είναι να βρεις το υλικό που είναι κατασκευασμένη η μπανιέρα σου. Πορσελάνινες, εμαγιέ και ακρυλικές είναι οι περισσότερες μπανιέρες.

Για να καθαρίσεις μια πορσελάνινη μπανιέρα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις απορρυπαντικό σε σκόνη πάνω σε λεκέ και μαζί με το νερό να γίνει ο αφρός πάνω. Στη συνέχεια τρίψε με μια ελαφρόπετρα. Αν ο λεκές είναι επίμονος, άφησε την πάστα από το απορρυπαντικό πάνω στον λεκέ για περισσότερο χρόνο, περίπου 30 λεπτά.

Εμαγιέ επιφάνειες είναι οι πιο συνηθισμένες και καθαρίζουν πολύ ευκολότερα. Αν δείτε κάποιον λεκέ που είναι πιο επίμονος, τότε χρησιμοποιήστε φωσφορικό νάτριο, το οποίο πρέπει να διαλύσετε μέσα σε 5 λίτρα νερό. Σημαντικό είναι να αποφεύγετε καθαριστικά που είναι όξινα. Θα δημιουργηθούν λεκέδες που δεν θα βγαίνουν μετά!

Οι ακρυλικές μπανιέρες θέλουν συχνό καθάρισμα, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Φτιάξε ένα μείγμα με νερό και ξύδι και άπλωσέ το πάνω στον λεκέ. Τρίψε με το σφουγγαράκι που πλένεις τα πιάτα και ξέβγαλε με ζεστό νερό. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό πιάτων ενώ σημαντικό είναι να αποφύγετε τα γυαλιστικά!

πηγή

Recommended For You