Πώς να διατηρήσετε ζεστό το σπίτι μέσα στον χειμώνα. 6 tips

imagesΒροχές και χιονοπτώσεις αναμένουν οι μετεωρολόγοι για σήμερα, ενώ το κρύο είναι έντονο το τελευταίο 10ημερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ χιόνια θα πέσουν και στην Αττική.

Είναι πλέον εμφανές ότι ο χειμώνας έκανε την εμφάνισή του και πλέον αποκτούν ιδιαίτερη σημασία ορισμένα «κόλπα» για να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό.

1)Είναι γνωστό ότι δεν πρέπει να βάζετε στα θερμαντικά σώματα καλύμματα διότι μειώνεται σημαντικά η απόδοσή τους.

2)Αν αισθάνεστε πως μπαίνει κρύος αέρας στο σπίτι σας από τα παράθυρα, πάρτε ταινία και καλύψτε τις «τρύπες» και τα κενά που μπορεί να υπάρχουν. Καλό θα είναι να καλέσετε κάποιον ειδικό για να φροντίσει το συγκεκριμένο θέμα.

Στις εξώπορτες μπορείτε να τοποθετήσετε aerostop.

Μία μέρα που φυσάει αέρας ανάψτε ένα αρωματικό στικ. Παρακολούθησε την ροή του καπνού. Εάν ο καπνός πάει οριζόντια, τότε μπαίνει αέρας από διάφορα σημεία και υπάρχουν ρεύματα στο σπίτι. Πρέπει να τα εντοπίσετε και να τα καλύψετε.

3)Προσοχή στην υγρασία. Kάντε έναν καλό έλεγχο σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας και βρείτε τυχόν σημεία που δείχνουν ότι έχετε υγρασία.

Μπορείτε να πάρετε έναν αφυγραντήρα ή να βάλετε για λίγη ώρα κάθε μέρα τη λειτουργία αφύγρανσης του κλιματιστικού.

4)Προσοχή στη θερμοκρασία. Όταν αναφερόμαστε σε θερμοκρασία δωματίου, εννοούμε 20 βαθμούς. Τη νύχτα μπορείτε να μειώσετε το θερμοστάτη.

5)Προγραμματίστε την ώρα που θα ανοίξετε για να αεριστεί το σπίτι. 15 λεπτά αρκούν.

6)Όλες τις ώρες που ο ήλιος βλέπει το σπίτι, ανοίξτε τις κουρτίνες και τα παντζούρια για να ζεσταθεί το εσωτερικό του σπιτιού και να «σπάσει» η υγρασία.

Recommended For You